Local

Un sofer era sa provoace o adevarata tragedie dupa ce a atipit la volan

Publicat: 12 sept. 2013

Nu a mai suportat oboseala si a inchis ochii pret de cateva secunde. Cand a deschis din nou ochii, a vazut ca a patruns pe contrasens, a smuls din radacini un copac si a facut praf un autoturism parcat regulamentar. Este isprava unui sofer care se intorcea din Bucuresti. Oboseala o simtea de cateva ore, dar a reusit sa ramana treaz pana in dreptul localitatii Poieni.

„Eram in casa si am auzit o bubuitura. Am iesit rapid si am gasit afara trei persoane pline de sange si am sarit sa le dam o mana de ajutor. Ulterior, am vazut ca si masina noastra este afectata si ne-am dat seama ca a pierdut controlul si a lovit masina noastra, care era parcata. Venea de la Bucuresti, din ce am inteles aveau un pic de viteza si soferul a adormit la volan, se duceau spre Iasi”, a povestit proprietara autoturismului Dacia Logan, echipat taxi, care era parcat in fata unei locuinte.

In autoturismul BMW care a provocat accidentul rutier se aflau, pe langa sofer, o femeie si un copil. „Soferul era lovit la cap, l-au luat rapid si l-au dus la spital, ca a pierdut mult sange. Le-a spus politistilor ca mergea spre Iasi si era obosit si a atipit la volan. Copilul si doamna care mai era in masina nu au mers la spital, erau mai mult speriati decat raniti. El a intrat pe contrasens, a smuls un copac mai mic si s-a oprit in masina. Era mult sange pe jos”, a povestit un localnic. Politistii rutieri s-au deplasat la fata locului si au inceput o ancheta. „Accidentul s-a petrecut pe fondul oboselii. Conducatorul auto a fost transportat la spital pebtru acordarea de ingrijiri medicale, ocazie cu care i s-au recoltat si doua probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Adauga un comentariu