International

Un spital din Statele Unite nu mai angajeaza fumatori

Publicat: 06 ian. 2012
1
Un spital din statul american Pennsylvania a anuntat ca nu va mai angaja fumatori si a instituit teste de nicotina pentru cei care aplica pentru un post in institutia de sanatate, scrie Huffington Post.
Politica de angajare doar a nefumatorilor va intra in vigoare de la 1 februarie, a anuntat reprezentantul Geisinger Health System.
„Nu numai ca vrem ca doctorii nostri sa aplice ceea ce ii invatam noi pe pacientii nostri, dar ne si dorim ca angajatii nostri sa se simta sanatosi. Pacientii si vizitatorii vor simti ca se afla intr-un mediu cu adevarat sanatos. Deci este un aranjament pentru binele tuturor”, a declarat Marcy Marshall, purtatorul de cuvant al spitalului. 
Cei care vor pica testul de fumatori sau sunt descoperiti cu tigari, tutun, plasturi cu nicotina, guma cu nicotinca sau trabucuri, vor fi respinsi si vor putea aplica din nou peste sase luni. 
Pennsylvania se numara printre cele 19 state americane a caror legislatie permite verificarea potentialilor angajati pentru semne de fumator.
Conform unui studiu al Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), pentru un angajator un fumator costa cu 3.391 de dolari mai mult decat un nefumator: 1.760 de dolari din productivitate redusa si 1.623 de dolari din costuri medicale in plus.
Comentarii
  • Dar daca beau de sting sau isi injecteaza heroina direct in vena, atunci cred ca sunt acceptati! Daca nici asta nu mai e DISCRIMINARE, atunci nu inteleg de ce mai exista acest cuvant in dictionar.

Adauga un comentariu