Titlurile zilei

Un student din Iași a reușit să gătească un preparat care a lăsat mască chefii veniți din trei țări! Iată cu ce i-a încântat câștigătorul cunoscutei competiții

Publicat: 06 aug. 2022
Preparat in farfurie
Vrăbioară de vită cu cartofi fondanți și sos de gorgonzola

Armand Pălănceanu este numele tânărului, student în anul IV la specializarea Inginerie și management în alimentație publică și agroturism, Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare (FIRAA), din cadrul Universității de Științele Vieții Iași (USV), ce a reușit să câștige marele trofeu „Romanian Beef Master by Chef Radu Zărnescu”, la categoria Juniori a concursului Culinariada. Pentru prima oară în acest an, juriul a fost format din invitați externi

Într-o competiție cu echipe valoroase, studentul Armand Pălănceanu a reușit să prepare un produs culinar și să gătească carne de vită, montând o farfurie care a impresionat juriul format din chefi din Turcia, Israel, Olanda și România.

Competiție culinară importantă, câștigată de un student de la USV

Trofeul „Romanian Beef Master by Chef Radu Zărnescu”, la categoria Juniori a concursului Culinariada, a fost revendicat de județul Iași, mai exact de un student de la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, din cadrul Universității de Științele Vieții.

Armand Pălănceanu este studentul în vârstă de 21 de ani ce a reușit să gătească un produs apreciat de jurații prezenți la competiție. Tânărul gătește de câțiva ani, din pură pasiune, promițând că va mai participa la astfel de concursuri.

„Preparatul pe care l-am gătit se numește vrăbioară de vită cu cartofi fondanți și sos de gorgonzola. În mod special, îmi place să gătesc vită și pește. Pot spune că m-am pregătit pentru acest concurs, gătind acasă.

Pe viitor, îmi doresc să-mi deschid propriul business, o fabrică de sucuri naturale, din fructe și legume, dar nu voi uita de gătit, voi mai participa la concursuri”, a declarat Armand Pălănceanu.

Premiul câștigat se adaugă pe lista nenumăratelor competiții câștigate de USV Iași de-a lungul timpului.

„Este o mare bucurie și o realizare extraordinară faptul că Pălănceanu Armand, student la specializarea Inginerie și Management în Alimentație Publică și Agroturism, a reușit să combine informațiile de la cursuri cu pasiunea sa pentru arta gătitului. În cadrul acestui concurs și-a activat creativitatea și a realizat un produs culinar pe bază de carne de vită care a determinat membrii juriului să îi acorde marele trofeu la categoria Juniori. Juriul a fost format din jurați din Israel, Turcia, Olanda și România, punctând creativitatea, modul de prezentare a farfuriei, modul în care a fost preparată carnea de vită, precum și gustul”, a declarat prof. Lenuța Fotea, șef lucrări FIRAA, din cadrul USV Iași.

Implicare impresionantă, în cadrul evenimentului special

Juriul de la ambele secțiuni de gătit, juniori și seniori, a fost format din peste 15 membri, cu viziuni ce cuprind variate culturi gastronomice.

„Mulțumesc membrilor celor două complete de jurizare: coordonatorii Ioan David, Dorel Sipos, Cornel Bertea Hanganu, Shalev Kimhi, Iztik Haliva, Adrian Șipoteanu, precum și tuturor celor implicați. De asemenea, mulțumesc tuturor liceelor implicate și profesorilor coordonatori.

Mulțumesc, Zisu Carmen, Tocoianu Cătălin, Dinu Monica, Rîureanu Cătălin , Rîureanu Carmen, Stoica Florica, Stoica Daniel, Elena Hornea, Gavriluța Cristi, Gavriluță Paula, Tocoianu Catalin, Simona Scripcaru, Nicolae Petrescu și multor alte persoane minunate.

Am avut parte și de participarea extraordinară a domnilor Laszlo Borbely (coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României) și Enrico Derflingher (președinte Euro-Toques International).

Mulțumesc colegilor mei, Adrian Lucian Șipoteanu, David Ioan, Sipos Dorel pentru coordonarea secțiunii dedicate juniorilor din cadrul «Romanian Beef Master by Chef Radu Zărnescu».

Thank you, Emrah Köksal Sezgin!”, au transmis organizatorii.

Mulțumirile sunt adresate tuturor celor implicați în eveniment de către Dr. Iulia Drăguț, președinte ACEEA Romania, și Radu Zărnescu, președinte Asociația „Euro Toque România” și vicepreședinte „Euro Toque International”.

Este important de precizat că și membrii Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, Laszlo Borbély și Cornel Bertea Hanganu, au făcut posibil ca acest proiect să ajungă în atenția tinerilor pasionați de mâncare care-și doresc să aibă un stil de viață sănătos, pentru care unul dintre obiective este eradicarea risipei alimentare și, nu în ultimul rând, împlinirea dorinței explicite de a fi consumatori raționali.
Comentarii
  • Cu siguranta ca cei care au apreciat felul gatit au cerut la sfarsitul mesei si o felie de paine cu greieri, alta emanatie a stiintei de la USV….pe toate fronturile stiintei, numai ‘succesuri’!

  • La asa competitie,asa castigator. Mai rasurilor,mai uitati-va la farfuria participantului decateva ori ,poate aveti orbul gainilor. Orice bulangiu care a dat doua besini pe la televizor are competia lui.” Mari chefi , mari castigatori”. Apai daca asta e gastronomia competitiva ,inseamna ca sunteti varza.

  • La asa competitie,asa castigator. Mai rasurilor,mai uitati-va la farfuria participantului decateva ori ,poate aveti orbul gainilor. Orice bulangiu care a dat doua besini pe la televizor are competia lui.” Mari chefi , mari castigatori”. Apai daca asta e gastronomia competitiva ,inseamna ca sunteti varza.

Adauga un comentariu