Magazin

Un tablou de Paul Signac, furat in 2018, gasit in Ucraina

Publicat: 24 apr. 2019
1

"Le Port de La Rochelle", o panza de Paul Signac, estimata la 1,5 milioane de euro, a fost furata din Muzeul de Beaux-Arts din Nancy anul trecut. Pictura impresionista a fost gasita la Kiev de autoritatile ucrainene. Infractorii ar fi implicati si in furtul unei opere de Auguste Renoir la Viena, scrie le Figaro. Autoritatile ucrainene au anuntat marti ca au confiscat la Kiev un tablou al artistului impresionist francez Paul Signac, furat in mai 2018 din Muzeul Beaux-Arts de la Nancy (nord-est-ul Frantei). 

A descoperit o bijuterie de acum 500 de ani, in timp ce cauta metale. Cat valoreaza

"In curand vom putea sa redam muzeului acest tablou", a spus ministrul ucrainean de Interne Arsen Avakov prezentand panza "Le Port de la Rochelle" in prezenta ambasadoarei din Franta Isabelle Dumont. Aceasta lucrare datata 1915, ce reprezinta barci la intrarea in portul Rochelle a fost decupata din rama. "O expertiza realizata de justitia franceza tocmai a confirmat autenticitatea panzei" de 46 de centimetri pe 55 cm, a precizat primarul orasului Nancy intr-un comunicat. 

Lucrarea a fost lasata mostenire impreuna cu alte 116 lucrari orasului Nancy in 1965 de vaduva colectionarului Henri Galilée. Hotii, toti ucraineni, au fost arestati, a transmis presei seful Politiei, Serghei Kniazev, precizand ca tabloul a fost regasit la Kiev, la domiciliul unui barbat care ar avea legatura cu moartea unui bijutier.  "Am primit informatii despre un grup de persoane care cauta cumparatori pentru tablouri furate din Europa anul trecut", a explicat un alt responsabil al Politiei, Serghei Tykhonov. "Mai multe opere de arta au fost descoperite, intre care si acest tablou, in urma unor perchezitii". 

Potrivit lui Kniazev, fortele de ordine ucrainene coopereaza cu omologii lor austrieci pentru a verifica o eventuala implicare a acestei grupari in furtul de la Viena al unui tablou semnat de Auguste Renoir. Paul Signac a fost pictor francez neoimpresionst, grafician si acuarelist, discipol al lui Georges Seurat si,  impreuna cu el, a dezvoltat tehnica pointilismului (denumit si divizionism) in pictura – pentru a asigura efectul fuziunii culorilor pe retina foloseau tonuri pure, juxtapuse, ca elementele unui mozaic, in suprafete din ce in ce mai mici.

Adauga un comentariu