News Flash:

Un taliban la conducerea Institutului de Gastroenterologie si Hepatologie Iasi

1 Martie 2010
25546 Vizualizari | 47 Comentarii
"Daca Dom' profesor Stanciu nu va accepta propunerea mea, voi aplica programul «ranga». Am sustinerea Colegiului Medicilor, Universitatii de Medicina si Farmacie, Directiei de Sanatate Publica si Ministerului Sanatatii care au aprobat toate deciziile pe care le-am luat" - Dr. Razvan Constantinescu, Manager, IGH Iasi

Barbarie la Gastroenterologie

Sambata, 20 februarie 2010, ora 5.00 dimineata. Afara era întuneric, iar bolnavii se odihneau dupa înca o noapte de suferinta. O liniste neobisnuita care parca prevestea ce va urma... Si deodata, Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie (IGH) este invadat de 20-25 persoane îmbracate neobisnuit (unii în uniformele paramilitare ale firmelor de paza, altii cu salopete rosii) si echipate cu un întreg arsenal de spargere, încep "atacul" asupra cabinetului Dlui Prof. dr. Carol Stanciu. Intreaga operatiune este condusa de Razvan Constantinescu-managerul IGH. La ordinul "comandantului" (managerului), toate intrarile în institut sunt blocate de catre agentii de paza. Usa cabinetului Dlui Prof. Stanciu este scoasa din tatani, atacatorii patrund în cabinet, demonteaza dulapurile si parchetul, aduna sutele de carti, reviste, lucrarile stiintifice pregatite pentru publicare, tezele de doctorat, aflate în faza de finalizare, diplomele etc. (într-un cuvant tot ce are un om a carui viata a fost locul sau de munca) în saci negri si transportati în subsolul cladirii. Operatiunea "ranga" se încheie cu succes în aproximativ 6 ore, iar comandantul-manager Razvan Constantinescu (nume care ar trebui retinut doar pentru barbaria pe care a facut-o la IGH) pare multumit (nu au fost victime!) si cu un zambet miselesc declara reprezentantilor presei ca "a fost o actiune gospodareasca, de ordine în propria ograda si realizata în cel mai elegant mod cu putinta"!! Am ajuns la spital ca de obicei (inclusiv în zilele de sambata sau duminica) în jurul orei 7.00-7.30 si într-o clipa am realizat ce se întampla: operatiunea ranga era în plina desfasurare! Barbati îmbracati în uniforme care îti impuneau "respectul" (adica frica!) pazeau cu strasnicie intrarea în spital si mi-au spus sec: "Nu aveti voie sa intrati". Am apucat doar sa spun ca am nevoie de ochelari si parafa, dar din nou am primit un raspuns sec: "Nu". Am ramas acolo pe hol, în fata usii, timp de 4 ore si priveam îngrozit transportul sacilor negri care contineau munca mea de o viata. Intre timp au mai aparut o parte dintre medici si cativa pacienti, a aparut si managerul-conducator al operatiunii care s-a asezat pe o banca în fata gardienilor si a spus cu satisfactie ca " S-a terminat cu asaltarea mea de echipe de tigani", la care singurele mele cuvinte au fost "dar tiganii nu sunt si ei oameni?"
Obraznicia, rautatea, lipsa de bun-simt, ura malefica sunt caracteristicile unor personaje bolnave de putere care încearca sa distruga mituri, sa desconsidere si sa umileasca valori ale medicinei romanesti. Un asemenea personaj este dr. Razvan Constantinescu. Odata ce a obtinut puterea functiei (cea de manager) individul a devenit periculos, s-a identificat cu institutia ("eu sunt institutul") si si-a etalat atotputernicia, inducand celorlalti sentimentul de frica, de dependenta fata de el. Cu mintea lui opaca, nu poate întelege ca puterea nu este eterna, ca o poate pierde în ore sau minute, ca finalul pentru el nu este niciodata fericit si ca îsi va primi pedeapsa mai devreme sau mai tarziu! Dureros este însa ca raman distrugerile masive de destin pe care le-a provocat!

Cum s-a ajuns aici?

Ura patologica a dr. R. Constantinescu împotriva mea a început cu mult timp în urma pentru simplul motiv ca eram printre cei putini care cunosteam vidul pregatirii sale profesionale. La examenul de asistent a fost deplorabil, nu a meritat postul, dar fiind din clinica pe care o conduceam si neavand contracandidat, l-am trecut, greseala fundamentala pe care acum o recunosc si regret. Ura lui s-a amplificat cand a sustinut examenul de medic specialist si nu a promovat, proba sa scrisa fiind absolut execrabila. Anii au trecut, nu citea nimic, nu publica nimic, noptile le petrecea la jocuri pe calculator si întarzia permanent la serviciu. A urmat apoi concursul de sef de lucrari la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa unde la proba didactica, în fata a cel putin 20 de tineri medici si a unei comisii formate din patru profesori universitari, R. Constantinescu termina expunerea la jumatatea timpului regulamentar, presedintele comisiei fiind nevoit sa-l întoarca de la usa, dar nu a fost capabil sa completeze decat cu doua fraze. Se afiseaza rezultatul concursului cu R. Constantinescu picat, dupa care întreaga comisie de concurs este chemata la "ordine" la rectoratul UMF (sunt arhicunoscute relatiile stranse dintre R. Constantinescu si Dl. Rector V. Astarastoae - ruda?, numai prieteni?), se modifica grila de concurs si respectiv punctajul, iar R. Constantinescu este declarat reusit! Stupefactie pentru toata lumea, iar eu i-am spus verde în fata ca s-a comis o crima! Se întelege ca ura fata de mine a ajuns la cota maxima, dr. Constantinescu fiind perfect constient ca reprezint un martor incomod al evolutiei sale profesionale, evolutie punctata în întregime de examene nepromovate, concursuri frauduloase si greseli medicale grave. In consecinta, în mintea lui îngusta se cuibarise ideea ca eu trebuie sa plec din IGH. Era necesar doar sa se iveasca ocazia ca sa poata actiona, ca doar experienta avea înca din timpul studentiei cand a condus echipa de "comando" pentru evacuarea din cabinet a prof. dr. Nicolae Cozma pe motiv ca fusese secretar de partid (evacuarea a contribuit decisiv la decesul profesorului). Ocazia s-a ivit în toamna anului 2008 prin numirea vestitului "pompier" Mihai Lucaci în functia de manager la IGH, acesta la randul sau desemnandu-l pe R. Constantinescu director medical; împreuna hotarasc eliminarea mea din IGH si "reorganizarea" institutului. Dupa cateva luni de procese, justitia face dreptate, eu revin în drepturile avute anterior deciziilor aberante a acestor neaveniti si structura IGH revine la cea initiala ("reorganizarea" propusa s-a dovedit o adevarata catastrofa), cei doi au fost demisi din conducerea IGH, iar noul manager Prof. dr. Gh. Balan încerca sa repare raul facut de cuplul Lucaci-Constantinescu.
Dar R. Constantinescu a continuat lupta pentru putere pe toate fronturile: reclamatii, adrese la Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor, plangeri penale, injurii pe toate site-urile posibile etc., avand suportul nemarginit al unor persoane cu influenta (V. Astarastoae si Tudorel Toader), si cand nimeni nu se mai astepta, dr. Constantinescu este "parasutat" manager interimar la IGH la începutul lunii noiembrie 2009. Nimeni nu stie cum s-a ajuns aici, întregul personal al IGH a ramas stupefiat. Odata avuta puterea, R. Constantinescu îsi pune în practica obsesia: prof. dr. C. Stanciu trebuie sa plece din institut – o declara raspicat la o conferinta de presa imediat dupa instalarea sa în functie: "i-am interzis prof. Stanciu orice manevra medicala în IGH...". Urmare a deciziilor sale aberante, cel mai crunt loviti au fost bolnavii, unii dintre ei fiind nevoiti sa bata drumuri lungi în alte centre medicale (Bucuresti, Cluj) pentru investigatii care fusesera efectuate pentru prima data în Iasi. S-a ajuns pana acolo unde R. Constantinescu, fiind medic de garda, "ascunde" decesul unui bolnav (neraportat în condica, nediscutat la raportul de garda), ceea ce cred ca nu s-a mai întamplat la nici un alt spital din tara, demonstrand înca o data incompetenta si nepasarea managerului fata de omul aflat în suferinta. S-a ajuns aici pentru ca eu, martorul ilegalitatilor si abuzurilor managerului Constantinescu, trebuia sa plec umilit si neputincios în fata prabusirii institutului pe care l-am creat si care pana la conducerea Lucaci-Constantinescu era o elita a gastroenterologiei romanesti.

Dispretul fata de lege

El, R. Constantinescu, se situeaza deasupra legii, intervine peste tot, inclusiv la cele mai înalte niveluri ale justitiei cu convingerea ca aceasta poate fi îngenuncheata. Declara cu nonsalanta ca "mi-am facut relatii extrem de tari în lumea justitiei si voi castiga toate procesele..." indiferent daca deciziile sale sunt ilegale. Cum ar putea o minte sanatoasa sa scrie întregului colectiv medical al IGH asemenea cuvinte? "Voi pune toate tunurile (adica influentele) pe procese..." scrie el. In ce tara traim!? Legea 95/2006 mentioneaza clar ca membrii Academiei de Stiinte Medicale pot fi mentinuti în activitate "cu acordul institutiei în care lucreaza, prin prelungiri anuale în baza certificatului de sanatate". Institutia înseamna Comitetul director si Consiliul Medical al IGH, nu numai managerul interimar. Eu aveam acordul unanim al institutiei pentru prelungire (iunie 2009), dar R. Constantinescu se substituie institutiei în dispret total fata de lege si citeaza mereu decizia Colegiului Medicilor (subliniata repetat si de V. Astarastoae) pe care o considera deasupra legii! Unde în lume o decizie a unei organizatii profesionale este deasupra unei legi?

Totul devenea legal daca acceptam targul

Targul (cunoscut întregului colectiv al IGH) pe care mi l-a propus R. Constantinescu demonstreaza cum nu se poate mai clar dispretul fata de lege al acestui individ. Daca îl acceptam, într-o clipa totul devenea legal si puteam sa-mi continui activitatea si sa-mi pastrez cabinetul. Targul propus de dl manager (pentru unii fara demnitate li s-ar fi parut atragator) m-a îngrozit si l-am respins din start. Pe scurt, oferta dlui manager cuprindea urmatoarele: 1) "nu ma ating de cabinetul dvs., puteti ramane acolo ca si pana acum"; 2) "puteti face toate investigatiile, inclusiv cele endoscopice"; 3) "puteti face internari în orice salon sau rezerva"!!! DACA: "va retrageti toate procesele, nu deschideti alte procese si nu atacati ordinul MS de reorganizare a IGH în 2 sectii"!! Il ascultam cu îngaduinta, cu mila unui medic care are în fata pe cineva cu mintea întunecata care îmi cerea imposibilul. I-am explicat ca nu-mi pot retrage procesele, ca am obligatia de a lupta pentru adevar si dreptate, dar ca nu voi ataca ordinul MS de reorganizare a IGH daca colectivul nu doreste acest lucru, desi nici eu si nici altii nu putem întelege cum a aparut acest ordin (cine si cand a solicitat reorganizarea prin care s-au pierdut paturi? Cum s-a luat în considerare o propunere fara avizul Consiliului Medical si în timp ce anterioara reorganizare era în litigiu?). Dupa respingerea ofertei am avut puterea sa rezist eroic la acuzatiile delirante ale managerului Constantinescu (masina zgariata, telefoane de amenintare, scrisori compromitatoare trimise familiei, faptul ca i-am trimis Curtea de Conturi pe cap-în realitate chemata de el) si la chinurile acestuia de a-mi gasi o multime de alte pricini dintre care în mintea, lui cea mai importanta era aceea ca exist! Neobtinand acordul la targul propus, dlui Constantinescu nu-i ramanea decat sa aplice operatiunea "ranga". Si a aplicat-o într-un mod mult mai barbar decat si-ar fi putut cineva imagina. Pentru Iasi este o rusine care se rasfrange si asupra administratiei locale (Prefectura, Consiliu Judetean, Primarie, Directia de Sanatate) si a conducerii UMF, care au asistat pasiv la batjocura practicata de o minte întunecata care acum sustine ca avea toate aprobarile pentru deciziile sale din partea acestor foruri, inclusiv din partea Ministerului Sanatatii. Pasiva a stat si lumea medicala, înfricosata de ce i s-ar mai putea întampla. Evident, din punct de vedere medical ne aflam în fata unui manager intoxicat de puterea oferita de functie, o patologie perfect vindecabila prin pierderea puterii. In ce ma priveste, sunt hotarat sa merg mai departe avand convingerea ca justitia din tara noastra nu va fi influentata de "relatiile extrem de tari în lumea justitiei" pe care sustine ca le are R. Constantinescu si nici de ajutorul pe care l-ar avea din partea unor persoane cu putere oficiala din anturajul sau. Dreptul meu a devenit o obligatie de a lupta pana la capat pentru a preveni repetarea barbariei petrecute în Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie Iasi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

greseala fundamentala rectoratul umf
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (47)

io  | #97899
Fabrica de nebuni IGH-ul asta.
gp  | #97906
prin somalia poate se gandeste asa,nu se respecta activitatea de 0 viata,cu rezultate clare,infintarea institutului i se datoreaza,dar in romania nu este respect si consideratie pentru valoare prof. si umana,cel care conduce vremelnic are impresia ca e chintensenta adevarului absolut,de altfel se vede ca nimeni nu-l contrazice(minister,directii,personal..)deoarece toti sunt clone a aceeiasi "calitati"umane(unde-i traditia,respectul pentru trecut...)
BATMAN  | #97908
BRAVO PENTRU CURAJUL DR.CONSTANTINESCU SI NU-L MAI ASCULTA-TI PE PLANGACIOSUL DE STANCIU CA SI EL CAND ERA PE CAI MARI NU VEDEA PE NIMENI...ASA SE INTOARCE ROATA PENTRU TOTI BASTANII CARE NU SE MAI SATURA DE FURAT DIN BANII BOLNAVILOR SI AI STATULUI...SI-N DEFINITIV dr.STANCIU SA-SI PRIMEASCA PLOCOANELE LA CABINETELE LUI PARTICULARE SI SA FACA INVESTIGATII CU BANII LUATI DE LA PACIENTI NU CU APARATURA DIN SPITAL GRATUIT...AICI E BUBA LA MARAFETI NU LA PRESTIGIUL DE CACADEMICIAM...CA STIE LUMEA SI CUM SE OBTIN UNELE TITLURI...PE BANI.
BATMAN  | #97910
BRAVO PENTRU CURAJUL DR.CONSTANTINESCU SI NU-L MAI ASCULTA-TI PE PLANGACIOSUL DE STANCIU CA SI EL CAND ERA PE CAI MARI NU VEDEA PE NIMENI...ASA SE INTOARCE ROATA PENTRU TOTI BASTANII CARE NU SE MAI SATURA DE FURAT DIN BANII BOLNAVILOR SI AI STATULUI...SI-N DEFINITIV dr.STANCIU SA-SI PRIMEASCA PLOCOANELE LA CABINETELE LUI PARTICULARE SI SA FACA INVESTIGATII CU BANII LUATI DE LA PACIENTI NU CU APARATURA DIN SPITAL GRATUIT...AICI E BUBA LA MARAFETI NU LA PRESTIGIUL DE CACADEMICIAM...CA STIE LUMEA SI CUM SE OBTIN UNELE TITLURI...PE BANI.APROPO CU CAT VA PLATIT ARTICOLUL PE CARE ATI UITAT SA-L SEMNATI?!?!????"Prof. dr. Carol Stanciu Membru de Onoare al Academiei Romane Membru al Academiei de Stiinte Medicale" ASA SRIETI ASA SUNTETI...SIC...
catalin  | #97912
stima pemtru ce a facut pina la virsta asta dl. stanciu, dar totusi nu inteleg de ce mai tine de scaun? daca poate inca lucra sunt in iasi destule cabinete private sau poate sa-si deschida ca slava domnului are de unde...lasa domnule si pe altii mai tineri si nu mai minji realizarile lor cu tot felul de ineptii ca in articolul de sus..daca cele declarate mai sus ar fi adevarate inseamna ca esti un criminal ca ai dat sanse unui nepregatit sa ajunga doctor.. asa ca mai bine baga capul ca strutul in nisip si taci..va faceti de ***** cu modul asta de spalare a rufelor in ziare...luati exemplu din alte spitale..vezi ce realizari au cei de la urgente si scrieti de realizarile celor de acolo ce sunt enorme si deosebite...
Danutz  | #97931
Buey, Catalin! Omu nu tine de nici un scaun buei! Tii de scaun cand ocupi o functie. Cand esti medic ... esti medic si vindeci oameni, pui diagnostice, dai tratamente! Ala nou venit a venit cu functie, ia si citeste bine articolul! Dl. Stanciu vrea sa profeseze in continuare fiindca NU ARE cine sa ii ia locul si sa o faca macar la fel de bine!!! Daca nu cunosti nu comenta aiurea! Cum sa inlocuiesti o somitate cu o nulitate??
Ganditoru'  | #97933
Asta este politica moderna practicata de partidele politice din Romania pentru a pune stapanire pe sistemul sanitar romanesc. Ca sa fiu mai explicit, au schimbat legea, si cu ajutorul ei au scos din functia de directori (lucru cel mai vizibil la spitalele clinice si universitare) pe profesorii universitari si i-au inlocuit cu niste pitifelnici de doctorasi pentru a-i putea aduce mai usor "la ordine", ca deh, pe unii dintre ei pana acum cativa ani nu-i baga nimeni in seama (ca sa nu mai zic ca nici nu auzise nimeni de ei). Au facut asta pentru ca pe profesorii universitari, era mai greu sa ii cheme la "ordin", fiind personalitati ale lumii medicale, unii dintre ei recunoscuti si in lumea medicala internatinala. Pai ia ganditi-va dumneavoastra, cati profesori universitari mai sunt manageri de spitale in Iasi, sau in celelate centre universitare (cu facultati de medicina) din tara?
bombonel  | #97937
Pt. catalin, care nefiind in domeniu, saracul, nu are de unde sa stie ca daca un om munceste o viata intreaga sa realizeze ceva, unic in moldova, este apoi inlaturat miseleste de un incompetent... pai de ce sa munceasca la cabinete particulare cand IGH este `casa` Profesorului, pe care a cladit-o prin fortele proprii... cataline... o sa simti asta pe pielea ta cand o sa te dea afara din serviciu si o sa fii acuzat de incompetenta!!! O sa te duci in toate instantele civile ca sa-ti obtii drepturile, dar, din pacate o sa fie unul mai smecher care o sa-ti sape groapa,,, atunci sa te vedem...
Pt Batman (retardatul)  | #97938
Batman... tu nu cumva esti popa?? Lasa ca o sa vezi tu cand o sa faci ulcer de stres si o sa vrei endoscopie... o sa te duci la viena sa-ti faca... ca deh... profesorul Stanciu nu o sa mai fie sa-ti infinga endoscopul in gat... atunci o sa dai tu triplu si o sa te rogi de cei mai buni sa te faca bine... dar cine stie... poate nu o sa fie nimeni sa te ajute...
alexia  | #97939
Din pacate domnul doctor Constantinescu nu are nici o legatura cu medicina. Intrebati-l cati oameni au murit datorita domniei sale! Va doresc sa fiti sanatosi si sa nu ajungeti pe mana lui!
BATMAN=CONSTANINESCU  | #97942
Mai Razvane, mai nemernicule, nu te mai ascunde sub numele de Batman si alte denumiri. Bine ti-a zis TALIBAN, esti mai mult decat atat. Te cunosc f bine esti cea mai mare secatura pe care o are lumea medicala din Iasi.
COLEG  | #97949
MAI RAZVANE IMI ESTE RUSINE CA SUNTEM COLEGI. PACATUL DE A PARTICIPA ALATURI DE TINE LA DEBARCAREA PROF COZMA NU IMI DA PACE NICI ACUM. CE VEI FACE TU ACUM CU PACATUL FACUT PROF STANCIU?
Dr.Block  | #97950
Desfiintati IGH si asa va bateti joc de pacienti! Oricum bolnavii cronici din Iasi apeleaza la alte clinici si institute de hepatologie din tara! In Iasi sun majoritatea doctorilor niste spagari. Te cheama la cabinetele lor particulare zicand ca nu au timp sa te vada ca sunt f. aglomerati la spital. Pai ori job la spital ori cabinet privat.
Iar dobitocul asta de director de la IGH e ca toti ceilalti numiti politic, un pupincurist cu diploma!
Peste cativa ani n-o sa mai auziti de el!
lili  | #97956
Tot respectul pentru domnul profesor Stanciu,dar oricum la el nu ajungeau la consultatii decit cei care aveau bani si relatii.Avind cabinet particular ar fi trebuit sa se retraga singur.La domnul doctor Constantinescu mai ajunge si omul de rind care beneficiaza de consultatie gratuita si de respect.
LILI II  | #97958
Lilisoara, iti doresc tie si neamului tau ca la nevoie sa apelezi la acest incompetent Constantinescu. Eu am apelat si nu vreau sa-ti spun ce s-a intamplat. Asta nu-i doctor, este macelar.
G.Ungureanu  | #97966
NU CRED CA V ASTARASTOAIE A APROBAT INFERNUL PE CARE L-A FACUT R CONSTANTINESCU CARE A INEBUNIT DE TOT. PR0F STANCIU RAMANE FAURITORUL GASTROENTEROLOGIEI IESENE SI ARE TOATA ADMIRATIA SI RESPECTUL GENERATIEI MELE
nina  | #97970
Nu stiu ce e cu acest Constantinescu dar...sa nu-l ridicati atat in slavi pe acest profesor Stanciu ca lua spaga si de la bolnavii pe care nu ii trata el ci doar erau in clinica la alti medici...daca nu dadea bolnavul spaga de rigoare la seful clinicii(Stanciu) fara a fi macar consultat de el(de Stanciu) nu avea ce cauta internat in clinica.E vorba de cazuri grave si urgente de cancer unde nu poti sta sa te rogi de Stanciu sau altii ca el sa inteleaga situatia ca nu toata lumea are bani cand este lovit de aceasta crunta boala
!!!!
cunoscatoarele  | #97974
ma mir ca BZI a dat dreptul la replica Dl Prof Stanciu
necunoscatorii vor intelege cand vor avea nevoie de un gastroenterelog si se vor trezi tratati de razvan
Dl Prof Stanciu nu se tine de scaun, dar nu se lasa inlocuit de o nulitate care sa-i distruga munca de o viata in scurt timp
pt. bosorog  | #97980
Orice om normal, ar trebui sa stie ca toti medicii se supun acelorasi regului pentru exercitarea profesiei ... Academiile, oricare ar fi ele, cgiar daca devii membru cu bani si relatii, nu dau competente de exercitare a actului medical...dor un nebun poate crede altfel...Asa ca domnule spagar de acum poti lua in continuare la cabinetul particular iar Eternitatea e plina de oameni de neinlocuit!!!!!
Alexandru  | #97989
Frumoase modele avem in fata ochilor...noi...studentii la medicina...
doc menghele  | #97993
mai vierme cacaios esti director ????dute ma si invata cum se cuvine cei sapte ani de acasa dar na ce sa faci ?? tu ai supt de la tatatau in loc de mata vierme ce esti
talibanu lu peste  | #97994
Ce-a ajuns si curulica asta, sa se planga la... BZI? Halal hahademician!
medic  | #97996
Pana la urma s-a gasit BZI sa ii gaseasca spatiu prof Stanciu. Asa cum este acest ziar s-a dovedit a avea mai multa tarie decat altele simandicoase din oras. Bravo BZI. Prof Stanciu este o personalitate extraordinara a Romaniei. Oricat de mult s-ar chinui dusmanii de nimic ai acestui Om nu vor reusi sa-l darame. Imi aduc aminte de primele ecografii abdominale efectuate in Iasi cu holul de la Cl II Medicala plin zilnic cu sute de oameni, iar pe Stanciu cu aureola sa (toti care au intrat in contact cu el si sunt cinstiti recunosc ca o are) care statea pana noaptea sa vada toti bolnavii. Cine a trait zilele acelea si cele care au urmat nu ar trebui sa taca. Prof Stanciu a fost nelipsit in spital, iar unde era el era lumina. Treceti prin IGH si va veti intalni cu barbaria, pacatul si nesabuinta.
ionescu G  | #97997
Nu pot sa cred ca autoritatea locala in totalitatea sa a girat un deraiat mintal. Mai era unul pe acolo cu o camera de filmat care se prefacea ca face un fel de inventar. Inventarul vietii lui Stanciu in hartii, dosare, poze, si usa. Era fiul unui pacient a acestui Dr Menghele (adevarat f bolnav). O putere superioara l-a atentionat pe acest ochelarist cu camera de filmat. La nici 24 ore taica-sau a murit. Nu parea tipul de fiu sentimental dar ar trebui sa-i fie frica pentru el. Chiar partener de afaceri cu dezechilibratul nu trebuia sa se bage in asa o poveste.Iar Dl Dodan Mirica, omul lui Balan stie ce inseamna o tragedie! A venit sa schimbe o usa cu 25 de oameni!Si se preface ca nu stia la ce vine.
dana  | #97998
VAi ce naivi sunteti. Dar cum va inchipuiti ca acest manager consulta gratis pe cineva. Oricum nici nu prea consulta. De cand stie ca se uita toata lumea in foile lui sa-l inhate iar cu un diagnostic gresit (nu-i greu 50%) se fereste de bolnavi. Nu ca ar fi consultat vreodata f multi. Are din cei de o varsta cu el cele mai putine consultatii, cei mai putin bolnavi. Halal doctor. Doar pensionari si interferoane!
Prof Stanciu vedea macar o data pe toti pacientii din spital (lucru verificabil). Nu a existat sa nu ofere a doua opinie in vreun caz sau sa nu-si asume responsabilitatea pentru un coleg. Asa este nu consulta in amanunt pe toti pacientii lasind loc si juniorului sa-si faca mana. Niciodata nu a dorit sa fie ca acest mizerabil expert in smecheria de salon (scrisoarea lui R Constantinescu catre un alt coleg postata pe ziarul dvs indica clar care sunt preocuparile acestui nemernic).Nu cred sa poata exista vreun pacient sa poataspune ca prof Stanciu i-a solicitat vreodata ceva.Nu cred ca exista vreun pacient sa nu-i fi spus o vorba buna.
coleg IGH  | #98000
Ne vom duce toti la 12.30 in privat. Nu numai prof Stanciu. Veti da cu pusca in spital si nu veti mai gasi decat doctorul de garda. Programarile in ambulator si atat consultatii. Sa va consulte Constantinescu! Niciunul nu mai suntem dispusi sa daruim viata noastra unei institutii de stat cu 1000 lei pe luna integrare clinica si la sfarsit de cariera un neica nimeni, pui de securist KGBist sa ne evacueze cu bodyguarzii. Daca ne desface si noua contractul de munca n-are decat! Sa le aduca pe dragutele lui sa va consulte. Noi nu vom face nimic peste ceea ce suntem obligati. Cand Juramantul Hipocratic este calcat la indemnul si cu acordul MS, Colegiului Medicilor prin marele om de stat la morti Astarastoae, directiei sanitare etc nu puteti avea nicio pretentie de la noi. Pentru casta medicala nimic nu ar trebui sa fie mai presus de Juramantul Hipocratic. Hei Vasile Astarastoae parca predai etica!
pacient  | #98014
Daca au doar 1000 RON salar de la spital chiar sunt fraieri ca stau sub acest taliban. Pentru 10 000RON ar face poate, dar nici atunci nu merita sc renunti la principii si la libertatea de expresie. O spaga de la bolnav nu este niciodata cat o consultatie cu tot ce ar trebui platite. Bolnavii ies mai ieftin in spital oricum. La privat
Ramona  | #98021
Sint medic rezident.Vara asta am facut rectocolita ulcero-hemoragica,o forma severa de rectocolita,cu ajutorul doctorului Constantinescu,care,in puseu acut mi-a administrat fortrans in vederea efectuarii colonoscopiei.Am ajuns la spital intr-o stare destul de proasta si cu diagnosticul prezumtiv de colita ulcero-hemoragica.L-am intrebat daca e sigur ca pot sa iau Fortrans(puseul acut de colita ulcero-hemoragica,forma severa ,contraindica administrarea acestuia-risc de megacolon toxic si perforatie),dar domnul doctor a spus ca ma alint....Am facut avans fulminant....si am pierdut in doua saptamini un sfert din volumul meu sangvin si 9 kg,timp in care am fost tratata cu budesonid si indiferenta.dupa 3 saptamini de spitalizare,timp in care ajunsesem cu puls 100/min si abia mai aveam putere sa ma ridic din pat sa merg de 15 ori pe zi la toaleta...o doctorita cu suflet mare mi-a dat Solumedrol intr-o garda(eram disperata pentru ca toata lumea vedea cit de prost merge boala mea si cit de prost e tratata,dar nimeni nu putea face nimic:si mai eram disperata pentru ca simteam cum ma sting in secolul XXI,intr-un spital universitar,in Romania)Asac ca m-am rugat de femeia asta minunata,sa faca ceva,si sa-mi dea Solumedolul promis de toti,si pe care nu-l mai primeam.Si a doua zi am intrat in remisiune.Cum am primit celelalte doze,e o poveste lunga si care frizeaza absurdul.Pot scrie aceste lucruri acum ,pentru ca am fost informata,si am luptat pentru viata mea.Luni de zile am avut insomnii gindindu-ma la nenorocitul sau nenorocita care va veni in locul meu...si nu va mai avea acelasi noroc.ma gindesc si acum la asta si ma cutremur.Am o fetita de 3 ani care are cui sa-i spuna mama.Nu-i doresc nimic mai mult acestui om,decit sa ajunga in locul meu intr-o zi.Si sper ca e un Dumnezeu,acolo sus care rasplateste tot...
URGENTA  | #98025
Extrema urgenta la Gastro Iasi. Dle Arafat vino cu SMURD-ul si leaga-l pe r.constantinescu pe care cu onoare al vostru minister l-a numit in functie.
URGENTA  | #98026
Extrema urgenta la Gastro Iasi. Dle Arafat vino cu SMURD-ul si leaga-l pe r.constantinescu pe care cu onoare al vostru minister l-a numit in functie.
Aureola Borala  | #98029
Asa, fatuco... are aureola mosulic-al tau cand face echografii. Da' cand iti face endoscopie ce aureola are? O adevarata personalitate aparata de BZI cu tarie! Bz-bz-bz! I!

Bai anca, tu chiar crezi ca ne fraieresti intrand cu 1000 de clone aplaudace de-ale mosneagului daramator de UMF-uri? Noi intelegem ca te-a uns profesoara, pe criterii profesionale clare (centura), da' orisicat...
Colega Ramonei  | #98032
Ramona iti cunosc cazul sipot sa-ti spun ca ai avut noroc. Familia mea a avut o adevarata drama cu acest felcer constantinescu. Este momentul sa nu ne mai ascundem si sa dezvaluim pe fata totul ca BORATUL acesta sa fie sters din lumea medicala.
Gaby  | #98034
Bai Razvanel mai du-te si te culca,lasa computerul si berea si mai trezeste-te dimineata sa ajungi si tu macar odata pe luna la raporul de garda. Bai, ca bine ti-a zis ala Boratul.
Ion Cristea  | #98046
Am fost prof lui Razvan in timpul cand era elev la liceu. Nu era prost dar nu invata nimic. Avea tulburari mintale inca de atunci.Nu ma mira ca o puslama si dezechilibrat mintal ajunge director de spital in tara asta. Ma rog la Cel de Sus sa nu am nevoie de un asemenea doctor.
Prof.Dr. Carol Stanciu  | #98083
Dr. Razvan Constantinescu m-a dat afara din cabinet pe buna dreptate. Am o varsta la care nu m-ar lasa sa profesez nici in Burkina Fasso, ci doar in Romania. Oricum, sunt mai mult sarlatan decat doctor. Hai la Diplome False, Neamuleeeee!
boratul constantinescu  | #98108
Constantinescule mare idiot esti! Ar trebui sa eviti subiectele care te fac pe tine si stapanul tau Astarastoae de ras. Activitate stiintifica ai tu si cu el zero. Activitate la saltea aveti insa amandoi, ai acum 2 alinute una mai cu experienta, vasilica se mai bucura de nurii bruneti ai acelei Beatrice (pune-l sa o faca profesoara ca moare uratul si nu mai apuca). Iar daca prof Stanciu e scos din culpa cu diplomele false, Astarastoae si co nu a fost inca cercetat nici cu grilele pe care le vinde acum nici cu cele vandute la o licenta.Mergi pe burta ca apa e mica!
Profesor octagenar  | #98152
Pelepra asta de Constantinescu nu il cunosc. In schimb am fost cu ani in urma pacientul Dlui Prof Stanciu caruia ii port recunostinta cate zile voi mai avea.Am fost impresionat de ce a putut face aceasta lepra de Constantinescu. El nu este nebun, el este o lepra.Toata admiratia mea pentru BZI pe care o citesc zilnic.Urmaresc cu interes evolutia evenimentelor si il asigur pe LEPRA ca si mort il voi bantui. Ceva ma asigura insa ca funia se apropie de par, lepra ce esti.
Manager Doctor Docent  | #98158
Bai bosorogilor,bai dinozaurilor,de ce nu dormiti la ora asta cand aia cu coasa va asteapta la usa? De ce il aparati pe colegul Stanciu , cel care cand avea puterea va lovea la scafarlie? Am o banuiala ca acel prof octagenar este unul dintre dinozaurii-maimute dati afara de rectorul nostru pe care il apreciem si iubim.Dl.rector astarastoae are grija si de noi cei tineri, parjoliti de Stanciu. Bai Fatule, bai Topolicene, Dragomire, Datcule, Ungurene,si co. daca mai continuati sa ma batjocoriti am sa va deratizez si pe voi.
Dr Petrovanu  | #98266
Atat Constantinescu cat si Astarastoae care se prefac de ani de zile ca doar Stanciu l-a pensionat pe sotul meu mint. Tot senatul, inclusiv Vasilica Astarastoae au votat si s-au bucurat. Tristetea a fost pt Vasilica ca nu a devenit el sef ci Ciornea. L-a pus atunci tot pe acest |R\constantinescu sa-l jigneasca sa spuna ca a ars cadavre la revolutie etc. Nu a miscat unul un deget pentru sotul meu de a carui nume si simpatie se folosesc. A murit saracul dar nu inainte sa realizeze cat de odiosi au fost cei de-alde Vasile si Cristian. Cel din urma s-a ales cu sefia de clinica. Stanciu nu a avut nicio problema cu sotul meu si niciun castig de pe pensionari. Toti ceilalti insa au avut. Covic, Ungureanu, Dragomir, Plesa etc au beneficiat iar Stanciu a lua injuraturile. VAsile sa-ti fie rusine!
Petrovaca Petrovanu  | #98399
Si eu, aidoma lui Ancussor Trifan, am fost intai amanta tinerica iar apoi am ajuns ditamai batoza de profesoara universitara care a uitat si cati lobi are plamanul drept. Draga Carol, iti multumesc pentru ca ai promovat amantlicul si nepotismul in UMF! Felicitari! Altminteri, nici eu nici Ancussor nu eram acum profesoare universitare!
Petrovaca 2=razvan  | #98496
Sa-ti fie rusine ca o faci pe Dna prof. Petrovanu vaca si batoza. Tu nu te uiti la tine ba chiorule, te paste ciroza la cat bei in garda. De f...t nu se pune problema stie toata lumea ca nu multumesti pe nimeni.Animalule!
Petrovaca Petrovanu  | #98591
Ba eu sunt, toanto! Ce, nu-ti convine sinceritatea?
ANIMAL  | #98892
Bai razvane esti un bou, esti chiar un bivol, in orice caz esti un animal mai rau decat un taliban cum te-a facut mos Stanciu. Cum o califici vaca pe distinsa doamna doctor Petrovanu?
Vlad  | #101848
Sa va fie rusine, atat bzi cat si cei care ati postat comentarii. Adevarul nu este prezentat corect de nici o parte. Cat despre IGH, se va satura lumea de voi si o sa va treaca sub Spiridon. Ce o sa mai faceti atunci?
anonim  |  #286032
NU IMI VINE SA CRED CA NISTE OAMENI CULTI SCOLITI UMBLATI CU PRETENTII SI BANI MULTI POT SCRIE SI DISCUTA IN ASA HAL!!!!!!!!!!!!!!!
sumomanu  | #612409
Acest medic Razvan Constantinescu nu are nici o legatura cu medicina, pacientii internati in sectia lui sunt lasati cu saptamanile in grija asistentelelor si a medicilor rezidenti. Atunci cand trece totusi prin saloane o face vorbind la telefon, putini sunt medicii care sa aiba asa o durere in cur ca acest om. Nu are nici o calitate profesionala dar nici umana. Sper doar sa nu ajungeti vreodata pe mana lui.
Amm  | #628849
Face de rușine titulatura de ”medic”.

P.S. Nu cumva trebuia să avem grijă de pacienți, domnule MEDIC ?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4535 (s) | 22 queries | Mysql time :0.271252 (s)