Local

Un tânăr a intrat pe ascuns în contul de Facebook al surorii lui minore și a descărcat poze indecente cu ea, apoi a șantajat-o. Nicio secundă adolescenta nu s-a gândit că fratele ei ar fi la mijloc

Publicat: 13 ian. 2021
Polițiștii de la Serviciul de Acțiuni Speciale în timpul unor percheziții în cadrul unui dosar penal
Mascații de la SAS și o tânără îmbrăcată sumar

Un tânăr a vrut să facă niște bani șantajându-și sora. Individul a intrat pe contul acesteia de Facebook și a descărcat câteva fotografii cu adolescenta. Fotografiile respective erau trimise de adolescentă către prietenul acesteia. Fiind fotografii în ipostaze intime, tânărul a încercat să obțină niște bani de la sora lui, crezând că va scăpa nepedepsit. Familia celor doi tineri nu au bănuit nicio secundă că individul care o șantaja pe adolescentă ar fi chiar fratele mai mare

Caz destul de delicat pentru polițiștii din Iași. Zilele trecute, o minoră în vârstă de 16 ani a mers de mână cu tatăl el la Poliție să ceară ajutor. Copila în vârstă de 16 ani le-a povestit agenților că o persoană necunoscută i-a cerut o sumă de bani pentru a nu publica pe rețelele de socializare fotografii indecente cu ea. Adolescenta a mai precizat că nu are nicio idee despre cine ar putea fi cel care o șantajează și nici nu a putut oferi prea multe detalii.

Polițiștii din Iași, după ce a u primit sesizarea, au făcut verificări, iar într-un timp extrem de scurt au ajuns și la făptaș. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii când au aflat că individul care o șantajase era chiar fratele vitreg al fetei. Chemat la audieri, tânărul ar fi negat inițial că are vreun amestec, însă, mai apoi, a recunoscut totul. Individul în vârstă de 19 ani nu s-a gândit că va fi prins pentru că asculta toate discuțiile din casă. Practic era cu un pas înaintea tuturor, asta până când pe fir au intrat polițiștii.

Tânărul care și-a șantajat sora cu fotografii indecente a fost reținut pentru 24 de ore

După ce a fost audiat, tânărul a fost reținut.

„Polițiștii ieșeni au identificat un tânăr bănuit de șantaj, acces ilegal la un sistem informatic și violarea secretului corespondenței. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași au identificat un tânăr de 19 ani, din municipiul Iași, bănuit de comiterea infracțiunilor de șantaj, acces ilegal la un sistem informatic și violarea secretului corespondenței. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că pe 28 septembrie acesta ar fi accesat fără drept contul unei tinere, de pe o rețea de socializare, iar ulterior i-ar fi transmis acesteia un mesaj prin care i-ar fi solicitat bani pentru a nu distribui fotografii compromițătoare în care ar fi apărut aceasta.

Pe 11 ianuarie, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința tânărului, acesta fiind condus la audieri. În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Pe 12 ianuarie, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, fiind plasat sub control judiciar. Surse din cadrul anchetei au precizat că tânărul a cerut de la sora sa vitregă suma de 1.300 de euro pentru ca fotografiile cu ea în ipostaze indecente să nu ajungă publice. La Iași au mai existat cazuri similare. Tinere sau minore trimit fotografii sau videoclipuri în fel și fel de ipostaze indecente iubiților sau prietenilor, iar mai apoi acestea ajung să fie șantajate. De rușine, o parte dintre victime nu merg să declare la poliție prin ce trec și trăiesc adevărate drame.

Caz similar terminat cu o condamnare

Un șantaj cu fotografii deocheate pe Facebook s-a încheiat cu o condamnare pentru un individ. Judecători ieșeni l-au obligat pe Cătălin Gabriel Buzatu și la plata unor daune morale de 10.000 de lei. Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis recent apelul formulat de o tânără în acest caz.

„Instanța admite apelul formulat de partea civilă C.E.B. împotriva sentinței penale a Judecătoriei Bârlad. Rejudecând cauza, majorează cuantumul daunelor morale la plata cărora a fost obligat inculpatul Cătălin Gabriel Buzatu către partea civilă, de la 5.000, la 10.000 de lei. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale. Definitivă”, au precizat magistrații ieșeni.

În urmă cu câteva luni, Cătălin Gabriel Buzatu a fost condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare, cu suspendare, pentru șantaj în formă agravată. De asemenea, inițial, magistrații l-au obligat pe individ la plata unor daune morale de 5.000 de lei către partea vătămată. Însă tânăra care a pozat nud pentru prietenul ei a contestat decizia, ea solicitând daune morale de 50.000 de lei. Individul de 22 de ani a fost trimis în judecată în urmă cu câteva luni.

„În perioada 30 ianuarie – 6 februarie 2019, inculpatul i-a pretins persoanei vătămate, prin intermediul rețelei de socializare Facebook, suma de 200 de euro, în schimbul nepublicării pe acea rețea a unor imagini cu aceasta în ipostaze indecente”, au menționat procurorii cu privire la acest scandal cu fotografii deocheate pe Facebook.

Cum au ajuns fotografiile indecente la cel care a șantaj

Anchetatorii au precizat că, în luna octombrie 2018, o tânără i-a trimis prietenului ei, la solicitarea acestuia, fotografii nud, prin intermediul rețelei de socializare Facebook. Din greșeală, tânăra care a pozat nud pentru iubitul ei a trimis acele fotografii și prietenei sale. Tânăra și-a dat seama ulterior de acest aspect și i-a cerut prietenei să șteargă fotografiile respective. Totuși, pe 30 ianuarie 2019, tânăra a fost contactată prin intermediul Facebook de un individ cu numele de cont „Monteroso Ricardo Soso”.

Acesta din urmă i-a trimis tinerei fotografii nud cu aceasta. Mai mult, individul i-a cerut tinerei mai întâi să întrețină raporturi sexuale cu el, în schimbul nedistribuirii fotografiilor respective. Tânăra a refuzat, după care individul i-a cerut suma de 200 de euro, aspect cu care victima a fost de acord. La scurt timp, tânăra a întrebat-o pe amica ei dacă ștersese pozele, iar aceasta din urmă i-a răspuns afirmativ. Numai că, la o verificare, victima și-a dat seama că prietena ei nu le ștersese. Mai mult, verificând telefonul, tânăra și-a dat seama că, pe contul de Facebook al prietenei ei, era conectată o altă persoană, de la un alt dispozitiv.
Adauga un comentariu