Actualitate

Un tânăr de 16 ani a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni în orașul Giurgiu

Publicat: 18 ian. 2022
trecere de pietoni in timpul zilei
A fost întocmit un dosar penal de către Poliția Giurgiu, în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare din culpă și părăsirea locului de muncă

Marți, 18 ianuarie 2022, un adolescent în vârstă de 16 ani a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni, în timpul după-amiezii, pe un bulevard din Giurgiu. Conform surselor, șoferul a plecat de la locul accidentului și a fost găsit mai târziu de polițiști.

Accidentul s-ar fi petrecut pe bulevardul Mihai Viteazul din municipiu Giurgiu.

„Un bărbat de 35 de ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism a accidentat ușor un minor de 16 ani, din Giurgiu, pieton ce a traversat partea carosabilă pe trecerea de pietoni, semnalizată corespunzător prin indicatoare și marcaje rutiere. Minorul fost transportat la Spitalul Județean Giurgiu în vederea efectuării de investigații de specialitate și acordării de îngrijiri medicale.

Întrucât conducătorul auto a părăsit locul evenimentului, fără încuviințarea organelor competente, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu au desfășurat activități în vederea identificării autoturismului cât și a conducătorului acestuia”, anunță Poliția Giurgiu.

Șoferul a fost identificat după mai bine de o oră de la accident. A fost găsită și mașina, parcată pe o stradă din Giurgiu. Aceasta prezenta avarii care corespundeau evenimentului rutier nefericit.

A fost întocmit un dosar penal de către Poliția Giurgiu, în care se fac verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare din culpă și părăsirea locului de muncă.

România lovită de un val de accidente de acest fel

Nu este singurul eveniment de acest fel petrecut de la începutul anului la noi în țară. Pe 13 ianuarie, două fetițe din Sectorul 1 al Capitalei au fost lovite pe trecerea de pietoni de către un polițist care conducea o autospecială. Una dintre acestea a decedat, iar cealaltă a ajuns la spital prezentând traumatisme grave.

În urma tragicului eveniment produs pe 13 ianuarie, polițiștii și procurorul de caz au demarat imediat cercetări.

În urma probatoriului, s-a dispus control judiciar pentru 60 de zile.

De asemenea, s-a dispus retragerea din funcție a polițistului.

Un alt agent de poliție a lovit un copil de 5 ani în orașul Bolintin Vale din Giurgiu

Luni, 17 ianuarie 2022, aproape de ora 12:40, un agent de poliție din cadrul Poliției Orașului Bolintin Vale, județul Giurgiu, a lovit un copil de 5 ani.

Polițistul se afla în serviciu și se deplasa cu o autospecială pe strada Palanca, din orașul Bolintin Vale. Minorul era nesupravegheat și a ieșit în fugă din curtea unui imobil. Acesta s-a lovit astfel de autovehiculul care se afla în mișcare.

Din fericire, din urma evenimentul rutier nu a rezultat vătămarea corporală a minorului, însă a fost solicitat, preventiv, un echipaj de ambulanță pentru a se efectua investigații de specialitate.
Adauga un comentariu