Local

Un tânăr de 19 ani cu arsuri pe jumătate din corp, transferat de la Iaşi în Austria cu un avion SMURD

Publicat: 04 apr. 2021
avionul SMURD a transportat la Iași o pacientă cu arsuri pe jumătate din suprafața corporală
Astăzi, 4 aprilie 2021, un echipaj SMURD de Terapie Intensivă transferă la Aeroportul Internaţional Iaşi un tânăr de 19 ani cu arsuri pe 50% din suprafaţa corporală. Pacientul va fi transportat cu un avion SMURD la Graz Austria

Astăzi, 4 aprilie 2021, un echipaj SMURD de Terapie Intensivă transferă la Aeroportul Internaţional Iaşi un tânăr de 19 ani cu arsuri pe 50% din suprafaţa corporală. Pacientul va fi transportat cu un avion SMURD la Graz Austria.

În aceste momente, pacientul este sedat, intubat şi ventilat. Acesta a fost adus un elicopterul în urmă cu 3 zile la Iaşi de la Satu Mare. A fost internat de urgenţă şi tratat la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă centrul de Arşi. În cauză, Ministerul Sănătăţii a aprobat transferul în Austria pentru a primi tratament de specialitate.

„Astăzi SMURD Terapie Intensivă transfera la aeroport pentru avion SMURD pacientul de 19 ani cu arsuri 50 la sută, este sedat, intubat și ventilat. El a fost adus cu elicopterul în urmă cu 3 zile cred că de la Satu Mare. A fost internat și tratat la ATI centrul de Arși. Ministerul a rezolvat transferul la Graz Austria”, a conchis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Intervenţie primară la un bărbat din Plugari

Ieri după amiază, 3 aprilie 2021, elicopterul SMURD Iaşi a fost sesizată pentru a interveni în sat Borosoaia, comună Plugari, judeţul Iaşi. G.G., un bărbat în vârstă de 30 de ani, a fost prins sub tractor. La sosirea medicilor, bărbatul a fost diagnosticat cu traumatism de coloană cervicală şi toracic stâng. Pacientul era conştient însă într-o stare avansată de ebrietate. A fost preluat de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă şi transportat la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, potrivit declaraţiei prof. dr. Diana Cimpoesu, şefa UPU SMURD Iaşi.

„Elicopterul SMURD a fost ieri după amiază la o intervenţie primară de la Borosoaia: G.G., bărbat, 30 ani, a fost prins sub tractor. Diagnosticat cu traumatism de coloană cervicală şi toracic stâng. Conştient, etilism acut. A fost preluat de TIM şi dus la Sf. Spiridon”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Comentarii
  • Dar parca se deschisese, cu mare TAM TAM, secție de mari arsi. Cum este organizata și dotata? Specialiști, echipamente, medicamente? După trei zile este dus în Austria? Deci trei zile pierdute… La declarații stam bine.

  • RUȘINE!! Oamenii lui Arafat fac un titlu de glorie din transportul in străinătate a unor pacienți care trebuiau tratați aici!! Au curs o groaza de bani pentru „Centrul de mari arși”! Rezultat rușinos!! Cita prostie și nesimțire mai încap în tara asta??!

Adauga un comentariu