National

Un tânăr din Botoșani a fost prins de polițiști la volan, fară permis, când trebuia să stea în carantină

Publicat: 22 dec. 2020
Un tânăr din Botoșani a fost prins de polițiști la volan fară permis când trebuia să stea în carantină
Un tânăr din Botoșani a fost prins de polițiști în timp ce conducea fară permis, când el trebuia să stea în izolare, fiind în carantină

Dublă infracțiune comisă de un tânăr din județul Botoșani. El a fost prins de polițiști în timp ce conducea fară permis, când el trebuia să stea în izolare, fiind în carantină. În cauza, s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul de către o persoana care nu poseda permis de conducere  şi zădărnicirea combaterii bolilor.

A fost prins de polițiști la volan, fară permis, când trebuia să stea în carantină

Un tânăr de 20 de ani din Dorohoi, Botoșani, a fost prins de polițiști în timp ce conducea fără permis și trebuia să stea în izolare la domiciliu, fiind în carantină.

Potrivit presei locale, autoritățile i-au deschis dosar penal pentru infracțiunile de de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi zădărnicirea combaterii bolilor.

„În data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 22.20, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Mihăileni, un autoturism, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român C.C., în vârstă de 20 de ani.

La controlul de frontieră, persoana în cauză nu a putut prezenta permisul de conducere. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, colegii noştri au constatat că bărbatul nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce autovehicule şi ar fi trebuit să fie la domiciliu deoarece este în carantină în perioada 07.12.2020-21.12.2020.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi zădărnicirea combaterii bolilor, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.”, transmite IPJ Botoșani.

Plasat în carantină, un brăilean a fost prins la volan băut și fără permis

Întâmplare trasa la indigoo, în județul Brăila. La sfârșitul lunii octombrie, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Ianca l-au oprit în trafic pe un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din comuna Traian, în timp ce conducea un vehicul pe raza oraşului Ianca. Pentru că emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat, rezultând că avea o îmbibaţie alcoolică de 0,47 mg/l. Mai mult decât atât, la un control mai amănunțit, polițiștii au rămas uimiți să afle că acesta nu poseda permis de conducere precum și că bărbatul figura că fiind plasat în carantina la domiciliu.

„Întrucât, emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,47 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că brăileanul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, s-a constatat şi faptul că acesta figura în carantină la domiciliu, fiind sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 1.000 lei conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19“, se arată în comunicatul IPJ Brăila.

Totodată, pe numele său a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Adauga un comentariu