Actualitate

Un tanar din Iasi a devenit cel mai bun elev din Franta! Acum traieste printre bogatasii si VIP-urile de la Monte Carlo – FOTO

Publicat: 12 iun. 2016

@ Intreaga poveste legata de viata acestui tanar din Iasi este de-a dreptul incantatoare si spectaculoasa in acelasi timp @ Acum aproape patru ani, pleca in Franta pentru a studia la Vatel Lyon, o faimoasa scoala internationala de business, turism si management @ In doar cativa ani, a ajuns sa fie cel mai bun dintre liceenii care studiaza acolo @ Acum, baiatul plecat de la Pascani a ajuns sa se ocupe de gestiunea a doua dintre cele mai selecte si luxoase hoteluri din Monte Carlo @ Practic, Sabin Costea traieste printre bogatasii si VIP-urile citadele, celebra in toata lumea!

La doar 23 de ani (nascut la 6 octombrie 1993, la Pascani – n.r.) fostul licean de la Colegiul National Mihail Sadoveanu, anume Sabin Costea, este o persoana care are o cariera si o viata de exceptie. Ceea ce a reusit sa realizeze, atat pe plan educational, dar mai ales pe zona profesionala, arata ca, atunci cand muncesti, studiezi din greu si-ti urmaresti visul, orice e posibil.

Citeste si: El este noul elev minune al Iasului. Acum cateva zile, a obtinut un succes rasunator

Cu siguranta, acum aproape patru ani, cand a ales sa plece in Franta, pentru a studia la Vatel Lyon, celebra si reputata scoala internationala de business, turism si management, pascaneanul nu credea ca va ajunge la nivelul de acum. Totusi, in doar trei ani, a ajuns sa fie cel mai bun dintre liceenii care studiaza acolo. Acum, Sabin are o responsabilitate uriasa, dar si o pozitie de invidiat! Se ocupa de gestiunea a doua dintre cele mai luxoase si rafinate hoteluri din Monte Carlo. Efectiv, el traieste printre bogatasii si VIP-urile citadele, celebra in toata lumea!

„Cultura si educatia au fost cheia succesului pentru mine”

Succesul sau a ajuns sa fie remarcat si prezentat inclusiv in presa din hexagon. La Vatel Lyon, dupa trei ani a devenit cel mai bine cotat absolvent, obtinand diploma cu o medie de 16.21. In vara anului 2015, a participat la un internship in departamentul de audit de la Hotelul Hermitage din Monaco. Dincolo de toate acestea, Sabin Costea arata ca educatia si cultura primite de la familie si de la profesori au fost ingredientele succesului pentru cariera pe care o are acum.

Citeste si: Reusita de exceptie pentru elevii si liceenii ieseni la Olimpiada Nationala de Chimie – VEZI LISTA CASTIGATORILOR

„Cultura si educatia primite de la familie au fost un atu pentru mine. Apoi, zi de zi, prietenii mei de la Vatel mi-au oferit sprijin. Nu este niciun mister. Daca vrei sa ai succes, trebuie sa ai disciplina si sa muncesti mult. Tinerii care doresc sa obtina rezultate bune la Vatel trebuie sa fie mereu implicati, fizic si mental, sa nu creada niciodata ca procesul de invatare are sfarsit si sa aprecieze sfaturile oferite de profesori”, a sintetizat pentru mass-media franceza Sabin.

Citeste si: Secretele deosebite ale liceenilor ieseni de nota ZECE la Bacalaureat – GALERIE FOTO

Mai departe, el a tinut sa arate ca, oricum, dupa finalizarea celor 12 clase la Pascani, sansele pentru ca el sa aiba un job bine platit in domeniul pe care-l pasiona sau sa urmeze cursurile de invatamant superior din Romania erau foarte mici. A studiat care sunt variantele cele mai bune pentru el si, cu mult curaj, a ales sa aplice pentru institutia din orasul Lyon. Drept dovada, de la acelasi Colegiul National Mihai Sadoveanu din Pascani, isi doresc sa studieze in strainatate, din toamna anului acesta, alti opt elevi. Deja, dintre acestia, trei au primit un raspuns favorabil. Astfel, Sabin a devenit deschizatorul de drumuri si modeul de succes pentru alte generatii de tineri.

„Sabin a fost un elev de exceptie”

Dincolo de toate acestea, la adresa lui Sabin Costea, fostii sai profesori au doar cuvinte de lauda. Acestia arata ca, dincolo de rolul dascalilor care l-au format, familia sa a avut o contributie aparte in formarea sa.

Citeste si: Un iesean este faimos in Franta! Totul a inceput la Revolutia romana din 1989 – GALERIE FOTO

„Sabin a fost un elev de exceptie, ca multi elevi din clasa excelenta a doamnei Monica Ilade Costea, profesor de Limba si literatura romana, doctor in domeniul Filologie. Vorbim de un tanar foarte motivat, cu o educatie aleasa, primita in familie. Mereu a fost serios si sigur pe ceea ce-si doreste sa faca in viata, hotarat sa demonstreze ca si tinerii romani sunt valorosi. La facultatea din Lyon – Franta, a reusit sa fie nu doar primul pe facultate, la absolvire, ci si sef de promotie pe intreaga tara, la profilul studiilor pe care le-a urmat. Acesta a absolvit Colegiul National Mihai Sadoveanu din Pascani, dupa care a obtinut o bursa la Scoala Superioara Vatel din Lyon, o scoala prestigioasa in Europa. Aici a reusit, la finalul studiilor, si asta as vrea sa scot in prim plan inca o data, sa fie sef de promotie pe toata Franta, la specializarea lui. El a obtinut titlul de «Major National». Acum lucreaza in domeniul managementului hotelier, la Monte Carlo. Sabin este controlor de gestiune al hotelurilor Hôtel de Paris si Hôtel Hermitage, ambele de cinci stele, situate într-o zona selecta a faimosului oras Monte Carlo. Bravo lui si cinste familiei sale. Este un exemplu clar ca se poate reusi, indiferent de unde pleci, important este sa-ti doresti si sa muncesti”, a declarat prof. Carmen Dimitriu, fost director al Colegiului National Mihai Sadoveanu.

Citeste si: Un francez a facut SENZATIE chiar pe strazile din centrul Iasului. Acesta a avut o misiune speciala – FOTO 

Sursa foto : FACEBOOK SABIN COSTEA

Comentarii
  • mda perfect ! bravo lui
    insa cand va citi articolul baiatul va realiza cat sunteti voi de inteligenti…
    Monte Carlo e in Monaco ,care e un principat independent….nu este un departament Francez nicidecum)))))))))))))))))))))))))))

  • ADIO AMENZI: Detectoare Radar pt Noile RADARE de la 550 LEI!

    SUPER-REDUCERI 20% in Iunie 2016! Stoc LIMITAT!

    Noi, Sigilate, Garantie! Detalii pe AntiRadare.Ro

Adauga un comentariu