Local

Exclusiv! Un tânăr din Iași a fugit din carantină să dea examenul pentru permisul de conducere – FOTO,VIDEO

Publicat: 20 iun. 2020

Un tânăr din Iași, care se afla în carantină din cauza suspiciunilor de virus Covid 19, a fugit pur și simplu să se prezinte la examenul pentru permisul de conducere. Acesta a fost depistat de polițiști după ce au verificat numele tânărului intr-o bază de date a ieșenilor care se află sub carantină.

Daniel C., în vârstă de 25 de ani, era echipat corespunzător și pregătit să dea examenul pentru redobândirea permisului de conducere după ce acesta i-a fost suspendat cu câteva luni înainte.

La fața locului a intervenit un echipaj al ambulanței care l-a preluat pe tânărul care purta mască de protecție și mănuși chirurgicale.

Tânărul avea permisul suspendat în Brașov iar acum a venit să dea redobândirea permisului, insa, când a fost căutat în baza de date de către polițiști, acest figura că trebuia să stea în izolare la domiciliu. Imediat a apărut un echipaj ȘAJ care l-a preluat corespunzător pe tânărul respectiv, acesta fiind dus într-un centru de carantină acolo unde va trebui sa stea obligatoriu o perioadă, iar pe lângă asta va primi o amendă pe care nu o va uita prea ușor.

Fuga din carantină pentru Covid 19, un obicei tot mai des întâlnit

Tânărul care s-a aventurat pentru a susţine examenul pentru obţinerea permisului de conducere nu este singurul care a fugit din carantina. În luna aprilie a acestui an alţi doi tineri au fugit din carantina. Iată cum au decurs atunci evenimentele.

Două persoane au părăsit fără drept Centrul de Carantină sărind geamul camerei (aflată la et. 1). Cei doi fugari sunt din Podu Iloaiei și, respectiv Dancu, și fuseseră introduși în Centrul de Carantină în data de 01.04.2020 pentru că nu respectaseră măsura izolării la domiciliu, instituită ca urmare a revenirii acestora din străinătate, din zone galbene (Marea Britanie și, respectiv, Grecia).

Cele două persoane au fost date în consemn structurilor de ordine publică, acționându-se pentru depistarea și prinderea acestora. Una dintre persoane a fost depistată și prinsă în jurul orei 10.00, în zona Universității Al. I. Cuza, de către un echipaj mixt jandarm / polițist. Ulterior, cealaltă persoană a fost depistată, de lucrători ai IPJ, în jurul orei 14.00.

Cei doi au fost reintroduși în carantină pentru un nou ciclu de 14 zile, au fost sancționați contravențional conform legislației în vigoare și fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor conf. art. 352 al.1 Cod Penal. Pe numele acestora urmează să se emită documente de imputare pentru cheltuiala efectuată cu cazarea și masa acestora în Centrul de Carantină.

Multi romani nu au respectat normele in vigoare

În Romania la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare cu numărul 2, peste 2000 de persoane. Din aceste persoane, aproximativ 100 nu au respectat ordonanţa şi au încercat să fug din carantina. Autorităţile le-au prins şi le-au impus carantina forţată timp de o nouă perioadă de 14 zile. Costurile carantinei vor fi suportate de cei în cauză:

” De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.106 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 117 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile ” se arăta în comunicat emis la vremea respectivă

Adauga un comentariu