Local

Un tânăr din Iași a obținut titlul de campion național la box, la doar 16 ani! Adolescentul face 6 antrenamente pe săptămână

Publicat: 24 nov. 2021
Ionuț Roman, campion național la box
La doar 16 ani, un ieșean este campion național la box: Ionuț Roman a obținut aurul la campionatul de la Brăila

El este tânărul care a obținut titlul de campion național la Box la doar 16 ani. Ionuț Roman practică acest sport la clubul CFR CSS Unirea Iași. A fost antrenat de către Nicu Brânzei. Tânărul campion practică boxul de la vârsta de 6 ani și nu a avut până acum vreun moment în care să se fi gândit să renunțe. De altfel, ieșeanul visează să ajungă cât mai sus

Un tânăr în vârstă de 16 ani din Iași a ajuns campion național la box. Ionuț Roman practică acest sport de la vârsta de 6 ani, fiind îndrumat la început de către tatăl său. Tânărul a câștigat Campionatul Național de Box la juniori, competiție care a avut loc săptămâna trecută la Brăila.

„Practic boxul de 10 ani. Tatăl meu m-a îndrumat spre acest sport când eram mic. Nu m-am gândit niciodată să renunț, visez să fac asta de mic și îmi doresc să practic boxul pentru tot restul vieții. Acum fac 5 sau 6 antrenamente pe săptămână și urmez o dietă specială, bogată în proteine, pentru a mă menține în formă. Competiția de săptămâna trecută, la care am obținut titlul de campion național, mi s-a părut ușoară fiindcă m-am antrenat foarte mult pentru aceasta.

Am urcat de 4 ori în ring, în cadrul campionatului, și am ieșit câștigător de fiecare dată. Dintre cele 4 meciuri, 3 le-am câștigat la puncte și unul prin abandon. Singurul meci care m-a pus în dificultate a fost cel din finală, dar este și normal, pentru că orice finală este mai dificilă. În momentul în care am câștigat titlul de campion național m-am simțit foarte împlinit”, a declarat Ionuț Roman.

De remarcat este faptul că sportivul ieșean a participat deja la mai multe competiții, ce au avut loc în Serbia și Moldova.

Antrenorul are numai cuvinte de laudă pentru tânărul sportiv

În cadrul Campionatului Național de Box pentru juniori de la Brăila au participat 140 de sportivi. În acest campionat s-au desfășurat aproximativ 130 de meciuri.

„Săptămâna trecută, mai exact de pe 16, până pe 21 noiembrie 2021, la Brăila a avut loc Campionatul Național de Box pentru juniori. În cadrul acestui campionat au participat 140 de tineri și s-au disputat în jur de 130 de meciuri. Mai mulți sportivi din Iași au participat la acest campionat, de la diferite cluburi, cum ar fi CS Nicolina, clubul sportiv de la Valea Lupului, CSM și noi, cei de la CFR CSS Unirea Iași. Noi am obținut, prin sportivul Ionuț Roman, medalia de aur la categoria 63 de kilograme, după care Clubul Sportiv Nicolina a obținut alte două medalii, de bronz, și încă o medalie de bronz a fost obținută de clubul sportiv din Valea Lupului. Pe campionul de la Iași l-am antrenat eu, împreună cu fiul meu, Tinu Brânzei, în sala de la Clubul Sportiv CFR”, a declarat antrenorul Nicu Brânzei.

Despre campionul Ionuț Roman, antrenorul are numai cuvinte de laudă.

„A venit un băiat foarte cuminte și serios și a căutat să facă în așa fel încât să ajungă campion. Anul acesta i s-a împlinit visul și a ajuns campion național la juniori și face parte din lotul național. În schimb, din păcate, din cauza unor probleme personale, nu a putut participa la Campionatul European de Box”, a adăugat antrenorul ieșean.

Un alt tânăr luptător din Iași are un palmares impresionant, cu foarte multe turnee naționale câștigate. Acesta vrea să ajungă în Statele Unite ale Americii.

O fată a ajuns campioană la box

Pe de altă parte, Nicoleta Mantu, în vârstă de 16 ani, practică boxul de 1 an și 2 luni și rezultatele nu au contenit să apară. Aceasta a obținut titlul de campioană națională a României la categoria 57 de kilograme junioare, la campionatul de la Năvodari și încă o medalie de argint la o altă competiție.

„Practic boxul de 1 an și 2 luni. Am obținut titlul de campioană națională la box la competiția de la Năvodari și la Cupa Romaniei am obținut argintul. Fiecare meci pe care l-am avut a fost foarte greu, deoarece contează foarte mult psihicul. În schimb, am știut mereu că locul meu este sus pe podium și, astfel, am reușit să mă motivez și să câștig. Să fii fată și să practici boxul nu este nimic special, din punctul meu de vedere. O încurajez pe fiecare fată să încerce acest sport. Multă lume crede că boxul este doar o bătaie, dar se înșală: boxul este tactică, trebuie să punctezi și trebuie să ai tehnică și să știi să te miști”, a declarat Nicoleta Mantu.

Mai mult, o altă tânără din Iași a obținut recent un titlu important la Qwan ki do.

Comentarii
Adauga un comentariu