Actualitate

Un tânăr din Vaslui a murit la 48 de ore după rapelul cu Pfizer, vaccinul împotriva COVID-19 – FOTO

Publicat: 23 mart. 2021
Un medic îi administreză o doză de vaccin unui tânăr
Un bărbat din Vaslui a murit după rapelul cu Pfizer

Detalii de ultimă oră din Vaslui unde un tânăr în vârstă de 35 de ani a murit la 48 de ore după ce şi-a administrat rapelul împotriva COVID-19. Conform autorităţilor, bărbatul s-a vaccinat cu Pfizer. Nu există, momentan o corelantă clară între deces şi administrarea dozei de vaccin.

Bărbatul avea insuficientă renală şi făcea de mai mulţi ani dializă. Acesta fusese infectat cu COVID-19 dar trecuse cu bine peste boală.

Un bărbat din Vaslui a murit la 48 de ore de la rapelul cu Pfizer

Conform autorităţilor din Vaslui, bărbatul a murit la 48 de ore după ce i-a fost administrat rapelul cu Pfizer. Acesta suferea de insuficientă renală şi de ceva timp făcea dializă. Membrii familiei au spus că bărbatul a fost la o şedinţă de dializă iar ulterior s-a vaccinat cu Pfizer. În cursul serii starea lui de sănătate s-a agravat iar în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, pentru că nu existau semne de ameliorare, familia a sunat la 112 şi a anunţat că bărbatul este inconştient. Oficialii au transmis faptul că, odată ajunşi la fața locului, echipajul medical l-au resuscitat pe bărbat şi l-au transportat la UPU Vaslui unde ulterior s-a declarat decesul:

“Un echipaj medical a fost solicitat la domiciliul pacientului. A fost resuscitat la faţa locului şi adus în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, ulterior fiind declarat decesul”, au declarat, marţi, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, informează Agerpres.

Este primul scandal în care este implicat vaccinul Pfizer în România

La nivel național este primul eveniment de acest fel în care vaccinul Pfizer este implicat. Totuşi, la nivel național, cel mai controversat vaccin este AstraZeneca. În acest sens, mai multe persoane au mărturisit că starea lor de sănătate au avut de suferit după ce şi-au aplicat vaccinul dezvoltat de Oxford. De exemplu, o învăţătoare a explicat că în urma vaccinării cu AstraZeneca a început să aibă tremurături şi să obosească extrem de repede.

Din această perspectivă, şi nu numai, mai multe ţări la nivel european au sistat administrarea cu Astrazeneca. De exemplu, în Spania a fost înregistrat un deces după vaccinare iar de curând și în Franţa un tânăr a decedat după ce şi-a administrat o doză de AstraZeneca.

Totuşi, Agenţia Europeană a Medicamentului a explicat, într-o conferinţă de presă joi că administrarea cu AstraZeneca este una sigură şi că nu ar trebui să creeze îngrijorări în rândul populaţiei.

De altfel, în altă ordine de idei, vaccinul Pfizer este cel mai apreciat în rândul românilor, aceştia vrând să se vaccineze cu acesta în detrimentul vaccinului Astrazeneca şi Moderna. Acest lucru a fost întărit şi de o afirmaţie făcută de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România.

„La acest moment în centrele de vaccinare mai sunt 18.000 de locuri libere la AstraZeneca. Ca atare, deși și-au anulat un număr mare de persoane programările, în același timp un număr și mai mare de oameni și-au făcut programare. La centrele Pfizer nu mai sunt locuri libere în centrele de vaccinare”, spunea, în urmă cu ceva timp,  Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă.

Comentarii
  • Pt. ce inteligentii din Romania cum sint Valeriu Gheorghita sau ceilalti care sustin vaccinarea nu spun cu subiect si predicat cine poate sa se vaccineze pt. ca sint oameni bolnavi care dupa vaccin au murit.Daca ar fi sa ne luam dupa inteligentii gen Valeriu Gheorghita vaccinarea este recomandat pt. toti oamenii indiferent de virsta sau ce fel de boli are fiecare .Sper ca acesti criminali care recomanda vaccinarea pt. toti ,sa raspunda penal in fata justitiei.

  • Nu va raspunde nimeni de uciderea tanarului din Vaslui. Este o stire intr-un ziar local, si atat. Din pacate. Procuratura nu va ridica un deget, pollitia la fel.

Adauga un comentariu