Sport

Un tanar fotbalist roman, desfiintat in Germania: „Automultumirea i-a ucis ambitia”

Publicat: 10 ian. 2017
1
Zilele lui Alexandru Maxim la Stuttgart par numarate. Presa germana l-a pus din nou la zid pe mijlocasul român, iar antrenorul „svabilor” s-a declarat dispus sa se desparta de fostul fotbalist al Pandurilor.
 
„Automultumirea i-a ucis ambitia”, a fost caracterizarea dura facuta lui Maxim de jurnalistii de la Bild, care sustin ca salariul românului, de 1,5 milioane de euro pe an, este „prea mare comparativ cu ceea ce arata pe teren”. Si cei de la Kicker sunt convinsi ca românul nu se va mai afla prea mult timp în lotul lui Stuttgart.
„Daca Alex va continua sa penduleze între banca de rezerve si teren, iar când va intra va fi folosit rar în zona centrala, atunci e putin probabil ca el sa-si duca la bun sfârsit contractul scadent în 2019. Se va transfera însa numai la un club de prima liga si pe un salariu cel putin la fel de mare ca la Stuttgart”, au scris ziaristii germani.
 
Nici antrenorul divizionarei secunde n-ar spune nu plecarii lui Maxim. „Vom lucra intensiv cu Alex si vom vedea ce rol va juca apoi. Dar suntem gata sa discutam daca vine un club cu o oferta buna si el vrea sa plece”, a declarat Hannes Wolf.
 
Ultima clasata din Premier League, Hull City, si a cincea clasata din liga secunda engleza, Leeds United, sunt echipele interesate de transferul lui Maxim. Românul nu e dispus însa sa accepte un salariu anual de un milion de euro, în conditiile salariului sau de la Stuttgart, unul dintre cele mai mari din liga a doua germana.
 
Mijlocasul în vârsta de 26 de ani se afla din ianuarie 2013 la Stuttgart, care l-a transferat de la Pandurii în schimbul a 1,5 milioane de euro.
Maxim nu s-a ridicat însa prea des la nivelul asteptarilor germanilor: a adunat 107 meciuri si a înscris 13 goluri pentru Stuttgart.
În actualul sezon, Alexandru Maxim are zece partide si doua goluri, în campionat si Cupa Germaniei.
Adauga un comentariu