Local

Un tanar moldovean a fost prins in vama conducand un autobuz fara permis

Publicat: 20 iul. 2016
1

Oamenii legii au depistat un tanar cu cetatenie romana si R. Moldova care conducea un autobuz prevazut cu 19 locuri, desi permisul de conducere detinut nu ii dadea dreptul. In data de 18 iulie s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pentru a iesi din tara, Nicolae S., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 28 de ani, care conducea un autobuz marca Mercedes, inmatriculat in R. Moldova.

La controlul de frontiera, in urma verificarilor, oamenii legii au constatat ca Oleg C. este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoria D1, care ii confera dreptul de a conduce vehicule cu maxim 16+1 locuri, iar pentru a putea conduce autobuzul in cauza, prevazut cu 19 locuri, ii este necesara categoria D.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care face parte autovehiculul respectiv”, au declarat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Adauga un comentariu