Local

Un tată din Iași plânge că a rămas fără fiica de 6 ani! Vecinii din sat susțin că bărbatul a transformat-o în jucărie sexuală! „Copiii aceștia sunt foarte chinuiți, stau cu zilele nemâncați”- FOTO/VIDEO

Publicat: 17 iun. 2021
Un bărbat îmbrăcat în albastru, o femeie bătrână, casa veche din chirpici și curtea plină de noroi
Ovidiu Căldare și Maria Enache acuză protecția copilului că le-au luat copilul abuziv

Un bărbat din Iași acuză Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași (DGASPC) că i-a luat fata abuziv. Ovidiu Căldare are 44 de ani și de doi ani își crește singur copiii. Asistenții sociali din localitatea Scânteia, județul Iași, au fost sesizați de un vecin al bărbatului, care susținea că bărbatul își agresează sexual fiica de 6 ani

Ovidiu Căldare are 44 ani și în urmă cu un an a rămas fără unul dintre copii. Bărbatul are trei copii, doi băieți și o fată, cu care locuia în comuna Scânteia, județul Iași. În urma unei sesizări făcute de un vecin din localitate, fata de 6 ani a ajuns în grija asistenților maternali, după ce tatăl a fost acuzat de agresiune sexuală asupra minorei. Cei trei copii au fost părăsiți de mamă în urmă cu doi ani și au rămas în grija tatălui, Ovidiu Căldare, care este mai tot timpul plecat la muncă. Acesta lucrează ca agent de pază. Tatăl și cei trei minori locuiesc în casa Mariei Enache, mama lui Ovidiu Căldare.

„Un vecin a sesizat asistența socială din localitate cu privire la o posibilă agresiune socială asupra minorei de 6 ani. Ovidiu Căldare are trei copii, doi băieți și o fată. Vecinii spun că tatăl fetei lucrează 24 de ore din 48, iar în zilele în care acesta se află la domiciliu, cei doi băieți, de 10 și 11 ani, sunt lăsați nesupravegheați în comunitate, în timp ce el rămâne singur acasă cu fata. Mama celor teri minori este plecată și se află pe raza județului Cluj. Asistentul social din comună și-a făcut treaba. Există și o sesizare la poliție, iar până se stabilește exact situația, fata se află în grija unui asistent maternal. Acestea sunt procedurile. În concluzie, sunt aceste supiciuni, se face o anchetă, iar până la stabilirea situației, fata rămâne în grija asistentului maternal”, a precizat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC.

Reporterii „BZI” au prezentat povestea celor mai vechi asistenți maternali din Iași.

Avocata familiei susține nevinovăția bărbatului

Mama bărbatului susține că Ovidiu este nevinovat și că își iubește foarte mult copiii. Bunica a fost cea care a ținut loc de mamă.

„Noi îi iubim pe copii. Fata nu trebuia să plece de acasă. Ea dormea cu mine, cu capul pe pieptul meu. Eu i-am ținut loc de mamă. Băiatul ăsta al meu e în stare să facă crimă de om pentru a-și aduce copilul acasă. Face totul pentru copii și numai el știe prin câte a trecut. A avut și momente în care a vrut să își ia viața. A intrat în depresie după ce i-au luat copilul forțat”, a spus Maria Enache, bunica copiilor.

Tatăl fetiței a fost vehement în explicații.

„Nu aș putea face niciodată așa ceva! Cum să îmi agresez sexual fata? Ce, nu mai sunt femei pe pământ? Eu o iubesc ca pe ochii din cap și sunt în stare de orice pentru copiii mei. I-am crescut cum am știut eu mai bine după ce am rămas singur și ei au venit să mi-o ia abuziv când nu eram acasă. Muncesc zi și noapte ca să le pot oferi ce e mai bun. Merg până în pânzele albe să îmi aduc fata acasă. Asta este tot ce îmi doresc, să îmi dea fata înapoi. Cum are grijă asistentul maternal de ea, așa pot să am și eu. S-a dovedit clar în urma expertizei că sunt nevinovat. Eu am cele mai bune condiții pentru copiii mei. Unde să crească acești copii mai bine decât lângă, tată și bunică, lângă familia lor”, a precizat Ovidiu Căldare, tatăl copiilor.

Avocata familiei susține nevinovăția bărbatului.

„S-a făcut o expertiză psihologică atât fetei de 6 ani, cât și tatălui, Ovidiu Căldare. A fost deschisă și o anchetă la Poliția Ciurea, dovedindu-se clar că Ovidiu Căldare nu și-a agresat fiica. Din punctul meu de vedere, acest tată își iubește foarte mult copiii. Există un dosar în curs și așteptăm soluționarea. Până atunci nu putem face nimic. Tatăl este nerăbdător și îl înțeleg”, a declarat avocata Sorina Simionesei.

Vecinii aduc acuzații grave tatălui celor trei copii

Vecinii bărbatului spun că atât acesta, cât și mama lui sunt persoane puse tot timpul pe scandal și că nu au grijă de copii. În prezent, Ovidiu Căldare, Maria Enache și cei doi băieți locuiesc într-o casă veche, din chirpici, fără apă curentă. Oamenii din sat spun că cei doi băieți care au rămas în grija tatălui după ce fata a fost luată de DGASPC Iași nu sunt hrăniți și sunt lăsați nesupravegheați prin sat. Reporterii „BZI” au găsit-o pe Maria Enache, bunica celor doi copii, gătind ceva în mijlocul curții la un foc improvizat între câteva cărămizi.

„Sunt niște oameni nebuni! Stă împreună cu mama lui și când încep să se certe nu se mai aude om cu om aici. Copiii aceștia sunt foarte chinuiți, stau cu zilele nemâncați, sunt speriați. Acești copii nu au un viitor dacă rămân aici, nu merg nici la școală, umblă speriați pe stradă, nu vorbesc cu nimeni, pentru că tatăl lor i-a învățat să nu vorbească cu nimeni, să nu pățească ca sora lor. Sunt foarte chinuiți, nu merită să își strice copilăria așa. Rup poarta să fugă de acasă și umblă toată ziua prin sat. Dacă ar putea cei de la protecția copilului să îi ia și băieții, ar fi perfect. Ar avea și ei o viață normală și un viitor bun. Orice este posibil (despre acuzația de agresiune sexuală- n.r.), omul este nebun”, a precizat Neculai Atoderenei.

În edițiile anterioare „BZI” a fost prezentat cazul a trei fete din Iași care au ajuns la spital după ce au fost intoxicate de bunică.

Comentarii
Adauga un comentariu