Actualitate

Un tata incestuos si-a violat fiica handicapata

Publicat: 19 feb. 1999

•Victima, in virsta de 9 ani, are o deficienta mintala grava, diagnosticata cu handicap gradul I •Dupa consumarea violului, fetita a suferit o interventie chirurgicala, la nivelul organelor genitale, care i-a pus viata in primejdie

Un proces de viol, care a ingrozit si indignat totodata pe cetatenii comunei Comarna, judetul Iasi, datorita consecintelor sale, s-a aflat ieri pe rolul Tribunalului, la primul termen de judecata. Fiind in stare avansata de ebrietate, Liviu Alexandru Cordunianu (31 de ani), din aceeasi localitate, si-a violat cu salbaticie fiica, in virsta de 9 ani si care sufera de un handicap de gradul I. Cordunianu este casatorit din anul 1989 si are doua fetite, de 4 si 9 ani. La virsta de 5 luni, Mihaela a fost bolnava de encefalita si a ramas cu sechele post traumatice (paraplexie spastica si deficienta mintala severa). Diagnosticul stabilit de catre medicii ieseni a permis incadrarea fetitei in gradul I de handicap. Aceasta nu poate comunica cu nimeni si nu se poate deplasa.

In ziua de 9 ianuarie 1999, profitind de imposibilitatea de aparare a fetitei si de boala sa, Cordunianu a intretinut un raport sexual complet, soldat cu consecinte fizice deosebit de grave. In acea zi nefasta, Cordunianu a mers impreuna cu sotia in localitatea Tomesti la un praznic, lasindu-si fiica handicapata incuiata in casa. Dupa ce a baut peste masura, acesta si-a lasat sotia acolo si s-a intors acasa.

Cu aburii alcoolului in cap, bestia s-a apropiat de propria fiica si a intretinut cu aceasta un raport sexual, dupa care s-a culcat satisfacut. Victima nu a opus rezistenta din cauza afectiunilor grave de care suferea. In urma violului, Mihaela a prezentat grave leziuni la nivelul organelor genitale. A doua zi dimineata, tatal violator s-a trezit din betie si a incercat sa stearga petele de singe de pe hainele fetitei pentru a ascunde faptele. Din cauza agresiunii, copilul s-a manifestat printr-un comportament spasmodic insotit de sunete stridente si agitate.

La intoarcere, Viorica Cordunianu si-a gasit fetita intr-o stare fizica jalnica, avind intiparita pe chip o mare durere. La un control amanuntit, mama a descoperit ca fiica sa are mai multe rani in zona organelor genitale. La inceput, tatal incestuos a negat toate acuzatiile, sustinind ca „fetita s-a lovit cu o bucata de lemn”.

Ingrozita de cele petrecute, mama victimei a incercat sa anunte politia, dar a fost injurata si amenintata cu moartea. Abia dupa circa 10 zile de la incest, ea si-a facut curaj si a reclamat la politie. Din actul de constatare medico-legala a rezultat ca victima a prezentat rani grave ce au necesitat pentru vindecare 9-10 zile de ingrijiri medicale. De asemenea, se precizeaza ca fetita a suferit o ruptura a peretelui posterior al vaginului si perineului. Deoarece leziunile produse nu au fost tratate la timp, s-a produs o infectie ce a necesitat internarea copilului si o interventie chirurgicala de urgenta.

In primele declaratii date politistilor, violatorul a recunoscut cu seninatate cele petrecute, fapt ce pune sub semnul intrebarii sanatatea sa mintala. Pentru aceasta infractiune, tatal incestuos poate fi condamnat la peste 10 ani de inchisoare.loading...

Adauga un comentariu