Actualitate

Un telefon a transformat-o peste noapte in cea mai bogata ieseanca. Inca nu si-a revenit din starea de soc

Publicat: 30 dec. 2014
1

@ O ieseanca in varsta de 40 ani nu credea ca i se mai poate intampla ceva bun @ Anii de suferinta au facut-o sa renunte la orice speranta @ Cand a vazut cum i s-a schimbat viata, a crezut ca s-a nascut a doua oara

Nu trece zi in care sa nu multumeasca pentru ceea ce i s-a intamplat. A trecut prin ani de suferinta si credea ca nu va mai reusi niciodata sa redevina un om normal. O ieseanca in varsta de 40 ani poate spune ca traieste cele mai frumoase zile din viata ei si are cea mai de pret comoara. Dupa chinuri ingrozitoare, femeia poate, din nou, sa mearga. Dupa ani de zile este pentru prima data cand nu mai are nevoie de pumnul de pastile pe care il inghitea zilnic, ajungand sa ia cele mai puternice medicamente, dar fara efect.

 Pentru ea, faptul ca a scapat de suferinta imensa pe care o indura, inseamna cel mai de pret dar pe care i l-a dat Dumnezeu. Ieseanca a trecut prin sapte interventii chirurgicale la coloana. Prima operatie a fost de hernie de disc, dupa care au urmat alte interventii, medicii fiind nevoiti sa-i stabilizeze coloana cu tije si sururburi. Femeia avea dureri ingrozitoare care nu cedau nici la tratamentul medicamentos, nici la fizioterapie sau infiltratii. In urma cu o saptamana, medicii neurochirurgi au selectat-o pentru a beneficia de o interventie care sa-i diminueze foarte mult intensitatea durerilor. De mai bine de o saptamana, ieseanca a intrat intr-un program de testare care va dura aproape o luna de zile pentru a vedea daca intensitatea durerilor scade prin implementarea acestei metode noi.

Medicii de la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi au precizat ca rezultatele sunt satisfacatoare si pacienta continua procedurile indicate de specialist. Unitatea medicala a achizitionat un echipament medical, neuromodulator, cu ajutorul caruia bolnavii pot scapa de dureri fara medicamente. Din cauza ca avea dureri foarte mari de picioare, ieseanca a renuntat si la locul de munca. „Aceasta pacienta raspunde bine la primele testari. Metoda consta in stimularea electrica a centrilor nervosi. Cel mai probabil, pe la mijlocul lunii ianuarie 2015, pacienta va fi supusa unei interventii chirurgicale pentru montarea definitiva a unui neurotransmitator pe peretele anterior al abdomenului. Aceasta metoda permite ca intensitatea durerii sa fie diminuata cu pana la 60 la suta”, a declarat dr. Marius Dabija, purtator de cuvant la Spitalul Prof. dr. Nicolae Oblu din Iasi. Medicii specialisti au precizat ca metoda nu da rezultate la toti pacientii. Cazurile de reusita se inregistreaza la 60 la suta dintre bolnavii cronici la care interventia chirurgicala nu a dat rezultate si au ramas cu dureri insuportabile.

Primul implant a fost deja montat unui barbat

Saptamana trecuta, a fost efectuata prima interventie cu montarea definitiva a acestui implant la un barbat in varsta 50 de ani operat de spondilolistezis si care avea dureri infioratoare care nu cedau la niciun calmant. Bolnavul va avea asupra sa o telecomanda pe care o actioneaza atunci cand simte durere si cu ajutorul acestui neurotransmitator implantat in abdomen se transmit impulsuri electrice de joasa frecventa in apropiere de centrii nervosi spinali. Pretul unui neuromodulator este de 15 mii de euro, echipamentul fiind achizitionat din veniturile proprii ale spitalului. Acest tip de aparat blocheaza durerea si bolnavul va ramane pentru tot restul vietii cu implantul. Echipamentul medical a fost adus in unitatea medicala prin demersurile facute de catre dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Prof. Dr. Nicolae Oblu.

Comentarii
  • Rămân la părerea mea, ziariştii sunt oligofreni şi *******. Titlul nu are absolut nici o legătură cu articolul. Iar eu, ca un bun creştin, de câte ori văd titluri idioate, şocante, le urez autorilor: „Aşa să vă ajute Dumnezeu !”

Adauga un comentariu