International

Un terorist Al Qaeda a dat in judecata Romania la CEDO. Motivul este INCREDIBIL

Publicat: 09 iun. 2016
1
Teroristul Rahim Muhammad Al Nashiri, membru Al Qaeda, aduce Romania in fata Curtii Europene pentru Drepturile Omului(CEDO). El a reclamat ca a fost torturat pe teritoriul tarii noastre, in centre secrete de detentie ale CIA. Al Nashiri a depus in 2012 plangerea impotriva Romaniei, dar abia la sfarsitul acestei luni va avea loc o audiere publica.

Teroristul sustine ca, in perioada iunie 2003 – septembrie 2006, a fost tinut si torturat intr-o inchisoare secreta a CIA de la Bucuresti. Ar fi ajuns in tara noastra dupa ce a fost capturat de armata americana, fiind suspect principal pentru uciderea a 17 militari americani, in atacul din 2000 asupra distrugatorului USS Cole. Statul roman a negat, de fiecare data, existenta unor inchisori CIA pe teritoriul sau. Audierea publica in cazul Al Nashiri contra Romaniei va avea loc pe 29 iunie in fata judecatorilor de la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului(CEDO) de la Strasbourg. Teroristul, membru al temutei organizatii Al Qaeda, a depus plangerea impotriva tarii noastre inca din anul 2012. A reclamat la CEDO ca in perioada iunie 2003-septembrie 2006 ar fost tinut si torturat intr-o inchisoare secreta CIA de la Bucuresti.

Vezi si 
„Am facut inspectii inclusiv la anumite aeroporturi, fie ca e vorba de Baneasa, de aeroportul Kogalniceanu sau Timisoara, nu am vazut nicio locatie care sa fi putut fi folosita in acest sens”, a spus Teodor Melescanu, fost director SIE.
„Nu s-au aprobat asemenea centre speciale despre care se discuta in plan international in Romania. S-a aprobat in CSAT platforme de cooperare pentru securitatea noastra si a SUA”, a declarat George Maior, fost sef SRI. In Romania s-a organizat si o comisie parlamentara de ancheta care nu a gasit nicio dovada despre existenta unor inchisori secrete. Senatul american a dechis si el o investigatie care s-a incheiat cu un raport de peste 500 de pagini despre progamul secret al CIA care a implicat existenta unor inchisori in Europa. De subiect este interesat si Parlamentul European. Teroristul Rahim Muhammad Al Nashiri a depus o plangere si la Parchetul General. Dosarul penal se afla in lucru de patru ani. Al Nashiri a cerut si condamnarea Poloniei, pentru aceleasi fapte. CEDO i-a dat dreptate si a obligat autoritatile de la Varsovia sa-i plateasca despagubiri de 100.000 de euro.
Adauga un comentariu