Secretele istoriei

Un test ADN releva ca Napoleon III nu era nepotul lui Napoleon Bonaparte

Publicat: 04 mai 2014
3
Napoleon III, primul presedinte francez ales prin vot universal de un popor, nu a fost nepotul imparatului Napoleon Bonaparte, cum se credea. Cel putin nu din partea tatalui sau. Acest lucru a fost relevat de un studiu al ADN-ului, publicat in ziarul Le Figaro, fiind confirmate suspiciunile care bantuie arborele genealogic al familiei Bonaparte.
Ancheta realizata de catre Gerard Lucotte, antropolog si genetician, insarcinat de comisia Asociatiei comemorarii lui Napoleon arata un fapt ciudat: cromozomii Y ai lui Napoleon Bonaparte (1769-1821) apartin haplogroupului „corsic-sard” in timp ce, cei ai lui Napoleon III (1808-187) sunt „caucazieni„, ceea ce face imposibila orice legatura genetica, potrivit epochtimes.ro.

Vezi si Primul exil al lui Napoleon 

S-a crezut intotdeauna ca Napoleon III a fost fiul lui Ludovic Bonaparte, fratele imparatului Napoleon Bonaparte si a Hortensei de Beauharnais, fiica avuta de imparateasa Josephine dintr-o casatorie anterioara a uniunii cu imparatul. Dar acest nou studiu arata ca descendentii lui Napoleon Bonaparte s-au incheiat cu moartea fiului sau, printul Napoleon al II-lea, care a murit de tuberculoza la varsta de 21 de ani, in 1832.

Vezi si Povestea din spatele picturii „Napoleon in cabinetul sau de lucru” 

ADN-ul confirma ca Napoleon III si fiul sau, printul Imperial Napoleon Louis Eugene Bonaparte, pana acum presupusul nepot indepartat al cuceritorului Europei, aveau aceeasi origine genetica. Prin urmare, pana in prezent exista doua ipoteze cu privire la relatia dintre Napoleon Bonaparte si Napoleon III, conform Lucotte.
Prima teorie sustine ca Napoleon III nu a fost fiul presupusul sau tata, fratele mai mic al lui Napoleon I; a doua sugereaza ca Napoleon I si fratele sau Louis au fost de fapt frati vitregi. In acest ultim caz, Maria Letizia Ramolino, mama lui Napoleon Bonaparte, ar fi fost infidela lui Charles Bonaparte.
In saptamanile urmatoare, relateaza Le Figaro, va fi exhumat trupul lui Louis Bonaparte, fratele imparatului si tatal lui Napoleon al III, pentru a se efectua noi teste genetice .
Adauga un comentariu