Magazin

Un tort grozav pe care îl faci rapid acasă din mascarpone, fructe și pișcoturi

Publicat: 28 oct. 2020

Pișcoturile originale italienești Savoiardi sunt cele mai iubite în prezent de copii, dar și de adulți, pentru gustul lor deosebit creat de ingredientele naturale. Aceste pișcoturi pot fi utilizate la realizarea multor rețete de dulciuri și prăjituri – cum este tiramisu și renumitul tort diplomat – care se pot realiza ușor acasă. Află în acest articol o rețetă de tort delicioasă cu astfel de pișcoturi aromate, considerate o minune a bucătăriei italiene.

Pișcoturile sunt produse în Italia și se găsesc și în supermarketurile din țara noastră. Având în vedere faima lor care nu a scăzut niciodată, pișcoturile de formă alungită și aromă specială au fost și sunt mereu preferate pentru realizarea unor prăjituriși torturi mai sofisticate, pentru petreceri sau evenimente importante.

Tort cu cremă de mascarpone și fursecuri

Această rețetă este deosebit de delicioasă. Probabil gustul deosebit este creat mai ales brânzamascarpone îmbogățită cu smântână, care are o textură cremoasă. Acest ingredient este folosit frecvent în bucătăria italiană, mai ales la deserturi, prăjituri cu glazură, tiramisu și torturi. Puteți cumpăra mascarpone din supermarketuri, în departamentul de produse lactate. Alegeți întotdeauna un produs bun, de calitate, care să aibă culoarea albă, omogenă și textura netedă și frumoasă.

Se folosesc următoarele ingrediente:o pungă de pișcoturi, o cutie de mascarpone de 250 g, 90 g zahăr, 6 g de gelatină, 200 ml lapte, câteva fructe (căpșuni, kiwi sau boabe de struguri).

Se prepară astfel:

  • Laptele se fierbe în prealabil, apoi trebuie lăsat să se răcească la temperatura camerei.
  • Pentru cremă se pune o cantitate de 50 ml de lapte într-un bol și se amestecă cu gelatina, apoi se încălzește pe o baie de apă până ce aceasta s-a dizolvat complet.
  • Dacă se folosesc 4 foi de gelatină în loc de granule, acestea trebuie hidratate în lapte.
  • Crema de mascarpone se bate cu o spatulă, apoi se adaugă laptele fiert în care s-a dizolvat zahărul și se amestecă foarte bine pentru a se obține o compoziție omogenă.
  • Se adaugă în cremă și gelatina și se amestecă încă o dată.

Pentru tort este necesară o tavă detașabilă specială pentru astfel de dulciuri care eventual este și dintr-un material antiaderent pentru desprinderea ușoară a preparatului. La o astfel de formă, baza se desface ușor prin deschiderea clemei de prindere, ce se află pe rama ei.

În cazul în care se folosește o tavă obișnuită de tort, aceasta trebuie acoperită cu o foaie de pergament.

Pentru a construi tortul, puneți un strat de pișcoturi și cremă, apoi se face un „gard” din pișcoturi pe marginea formei, care va fi fixat prin alte straturi de pișcoturi și cremă adăugate în interiorul formei. Majoritatea pișcoturilor trebuie să fie în partea de jos, apoi se completează cu cremă și se omogenizează deasupra.

Se dă tortul la frigider și se lasă cel puțin 3-4 ore, până ce se solidifică.Deasupra se ornează cu fructe – kiwi, struguri sau căpșuni.Se poate folosi și ciocolată rasă sau nuci tocate.

Încercați să faceți acest tort acasă,pentru că veți vedea că se va dovedi a fi foartedelicios. Crema este răcoritoare, iar pișcoturile pufoase. Pregătirea este simplă, partea cea mai grea ar putea fi probabil construirea tortului în forma sa.

O altă rețetă asemănătoare este cea de tort cu mascarpone, pișcoturi și ananas. Se procedează la fel, doar că se folosește în acest caz o cutie de ananas și 200 ml suc de ananas.

Ingredientele necesare sunt:o pungă de pișcoturi, 250 g de mascarpone, 90 g zahăr, 6 g de gelatină, ananas și un pahar de suc de ananas.

Se prepară astfel:

  • Se amestecă crema de mascarpone cu zahărul și sucul de ananas în care s-a adăugat și gelatina
  • Se construiește tortul în forma detașabilă în mod asemănător, ca la rețeta de tort de mai sus
  • La final, pe ultimul strat de mascarpone se pune și un strat de ananas.

Se ține la frigider 3-4 ore și apoi se poate servi.

Adauga un comentariu