Local

Un traficant și-a abandonat mașina și sacii cu țigările de contrabandă în lanul de porumb de la malul Prutului

Publicat: 27 oct. 2020
Polițiștii de frontieră ieșeni au reținut un bărbat care a abandonat mașina și țigările de contrabandă în lanul cu porumb
Peste 30.000 de țigarete de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră ieșeni în lanul cu porumb de la malul Prutului

Polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit un autoturism abandonat în care se aflau 30.000 de țigarete de contrabandă, mașina fiind lăsată de un bărbat care s-a ascuns în lanul de porumb de oamenii legii

În data de 24 octombrie, polițiștii de frontieră ieșeni au făcut o captură record după ce au descoperit o mașină plină cu țigări de contrabandă. În jurul orei 16:30, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Iași au efectuat semnalele de oprire a unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, care se deplasa dinspre localitatea Păltiniș către municipiul Darabani.
La vederea echipajului poliției de frontieră care urma să intercepteze autovehiculul, șoferul a accelerat și a abandonat mașina, fugind într-o cultură de porumb din apropiere. În imediata apropiere a mijlocului de transport, oamenii legii au descoperit, ambalate în mai multe colete, 30.000 de țigarete cu timbru de acciză R. Moldova. Totodată, polițiștii de frontieră l-au depistat, ascuns în culturile agricole din zonă, pe proprietarul autoturismului, un cetățean român, în vârstă de 45 de ani, domiciliat pe raza județului Botoșani.

Țigările abandonate în lanul de porumb valorau de patru ori mai mult decât mașina

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pe numele bărbatului pentru infracțiunile de contrabandă, iar cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

„Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 21.000 de lei, precum și indisponibilizarea autovehiculului, în valoare de 5.000 de lei, la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani”, au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Într-o altă ordine de idei, tot la finalul săptămânii trecute, echipele din cadrul ITPF Iași l-au depistat pe M.G., cu dublă cetățenie, româna și R. Moldova, în vârsta de 32 de ani.

„La controlul de frontieră, colegii noștri au constatat că pe numele bărbatului era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de aducere emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Toplița, județul Harghita”, au mai precizat oficialii ITPF Iași.

Adauga un comentariu