Eveniment-Social

Un traseu judetean a starnit un scandal monstru intre CJ si RATP

Publicat: 25 ian. 2013
1

@ Regia de transport a cerut Consiliului Judetean sa fie lasata sa circule in continuare din municipiu si pana la Metro @ Consiliul Judetean vrea sa-i elimine pe cei de la RATP de pe acest traseu, considerat a fi unul in afara municipiului Iasi

Atribuirea unui traseu de transport persoane a starnit o noua polemica intre regia de transport a municipiului si Consiliul Judetean. RATP a cerut Consiliului Judetean sa revoce o hotarare prin care traseul Iasi – Valea Lupului – Miroslava (Metro) a fost inclus in planul de transport al judetului. RATP a trimis o adresa CJ prin care arata ca microbuzele regiei deja circula pe traseul respectiv si ca nu este nevoie ca acesta sa fie din nou scos la licitatie. Numai ca reprezentantii CJ nu au luat in calcul dorinta celor de la RATP si i-au exclus total din calcul. Mai mult, cei de la CJ sustin ca RATP nu a respectat legea si si-a insusit fara drept un traseu considerat a fi judetean. „Proiectul programului de transport persoane prin curse regulate pentru perioada 1 mai 2013 – 2019 a fost afisat pe site-ul Consiliului Judetean Iasi incepand cu data de 2 noiembrie 2012, in vederea consultarii de cei interesati. La data de 18 decembrie 2012, Consiliul Judetean a adoptat hotararea prin care s-a aprobat programul de transport persoane prin curse regulate. In aceste conditii, solicitarea RATP privind eliminarea traseului 148: Iasi – Valea Lupului este tardiva. Traseul 20 Targu Cucu – Piata M. Eminescu – Pacurari – Valea Lupului – Complex Comercial Metro se desfasoara pe raza a doua localitati: municipiul Iasi si comuna Miroslava, ceea ce-l include in programul de transport judetean”, se arata in decizia Consiliului Judetean Iasi. Numai ca la ultima sedinta de consiliu, alesii PSD au cerut amanarea proiectului de hotarare. Este a doua oara cand se prefigureaza un scandal monstru intre PNL si PSD, din cauza unui traseu de transport persoane. La ultima sedinta de CJ de anul trecut, alesii celor doua partide s-au certat la cutite din cauza traseelor Iasi – Ciurea si Iasi – Piciorul Lupului, operate tot de RATP, si care, intr-un final, au fost eliminate din programul judetean.

Comentarii
  • de ce nu circula R.A.T.P. si pentru cetatenii municipiului Iasi care locuiesc pe Soseaua Iasi-Voinesti la limita cu Miroslava?platim impozite pentru municipiu nu stam la teara domnule Nichita!!!

  • Probabil suntem singurul oras care nu are un mijloc de transport care sa faca legatura intre oras si aeroport. Sau probabil si aeroportul e in afara municipiului…Ce ati ales, asta aveti:)

    • La ce sa mai fie mijloace de transport pana la aeroport cand acesta va disparea in curand? Vom ajunge coada tarii…dar asta meritam…prostimea…

  • pai cum sa lase ratp sa prelungeasca traseul pana la prima localitate dupa aia cei privati ce mananca pilele lor sus puse ce mananca? de ex la letcani viorel face legea letcani-podul de piatra biletul e 3,5 lei la tomesti cu 2-3 km mai putini e 1.5 lei biletul abonamenul la letcani e 130 lei pe luna abonament la copil care merge 2 statii in letcani acasa -scoala platesc 60 lei vi se pare normal?iarna se sta in frig sa astepti ca nu respecta orele vara te sufoci la ce cazane de maxi are nici o institutie nu se autosesizeaza?sau contribuie in buzunarul cui trebuie?

Adauga un comentariu