Medicamente

Un tratament inovator pentru hepatita C va aparea si pe piata din Romania

Publicat: 19 ian. 2015
7
Comisia Europeana a acordat autorizatia de punere pe piata pentru VIEKIRAX® (ombitasvir/paritaprevir/ritonavir tablete) + EXVIERA® (dasabuvir tablete), tratamentul AbbVie pentru hepatita C cronica.
• In studiile clinice de faza 3, tratamentul cu VIEKIRAX + EXVIERA a vindecat 95-100% dintre pacientii cu hepatita cronica de tip C, genotip 1, inregistrând un procent mai mic de 2% de esec virusologic,
• Profilul de tolerabilitate a aratat ca peste 98% dintre pacienti au incheiat un ciclu complet de tratament
• Tratamentul oral, fara interferon, a fost aprobat si pentru coinfectia Hepatita C/HIV-1, pentru pacienti aflati in tratament substitutiv al dependentei de opiacee si pacienti care au trecut printr-un transplant hepatic1,2
• VIEKIRAX + EXVIERA este singurul tratament aprobat ce contine trei mecanisme antivirale distincte care actioneaza sinergic pentru a ataca virusul in 3 etape separate ale ciclului sau de viata.

De cate tipuri este hepatita 

AbbVie (NYSE: ABBV) a anuntat decizia Comisiei Europene, care a emis vineri, 16 ianuarie, autorizatia de punere pe piata pentru tratamentul exclusiv oral si fara interferon VIEKIRAX® (ombitasvir/paritaprevir/ritonavir tablete) + EXVIERA® (dasabuvir tablete).
Tratmentul a fost aprobat pentru administrare cu sau fara ribavirina (RBV) pentru pacientii cu infectie cronica cu virusul hepatitic C, genotip 1 (GT1), inclusiv pentru cei cu ciroza compensata a ficatului, pacienti coinfectati HIV-1, pacienti aflati in tratament substitutiv al dependentei de opiacee si pacientii care primesc transplant hepatic. In plus, VIEKIRAX a fost aprobat in combinatie cu ribavirina pentru pacientii cu hepatita C cronica genotip 4 (GT4).
“Aprobarea tratamentului AbbVie pentru hepatita C in Uniunea Europeana, care vine dupa recentele aprobari din SUA si Canada, le ofera pacientilor din Europa un nou tratament eficient care vindeca aceasta boala grava,” a declarat Richard Gonzalez, Presedinte al boardului si CEO AbbVie. “Ne-am luat angajamentul sa lucram cu reprezentanti ai guvernelor din fiecare tara si ai sistemului medical pentru a sustine un acces larg la tratamentul VIEKIRAX + EXVIERA.” Aprobarea vine dupa evaluarea prin procedura accelerata facuta de Agentia Europeana a Medicamentelor (EMA), procedura destinata medicamentelor de interes major pentru sanatatea publica, potrivit doctorulzilei.ro.

Ochii ingalbeniti pot fi un semn al unei boli de ficat, hepatita sau ciroza! 

Aproximativ 9 milioane de persoane din Europa sunt infectate cu hepatita C cronica, cea mai importanta cauza a cancerului hepatic si a transplantului hepatic.
Genotipul 1 este forma de hepatita C cu cea mai mare prevalenta in Europa, insumând 60% din cazuri la nivel mondial.
In Europa, sub-genotipul cu prevalenta cea mai mare este 1b (47%), România fiind o tara cu 99% prevalenta a acestui sub-genotip. Genotipul 4, cel mai comun in Orientul Mijlociu, Africa sub-Sahariana si Egipt, are o prevalenta in crestere in mai multe tari europene, inclusiv Italia, Franta, Grecia si Spania.
Tratamentul AbbVie este acum aprobat pentru utilizare in toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, precum si in SUA, Canada, Elvetia, Islanda, Liechtenstein si Norvegia.

Hepatita E. Cum o recunoastem si cum o putem preveni 

“Hepatita C este o boala complexa, cu multiple genotipuri si categorii speciale de populatie care trebuie luate in considerare la determinarea tratamentului adecvat pentru fiecare pacient in parte,” a declarat Stefan Zeuzem, profesor de medicina si directorul departamentului de medicina, de la Spitalul Universitar J.W. Goethe, din Frankfurt, Germania. “In cadrul studiilor clinice tratamentul AbbVie a obtinut rate inalte de vindecare si procente foarte mici ale ratei de discontinuitate, in studiile clinice fiind incluse diverse populatii de pacienti. Astfel tratamentul devine o noua componenta importanta a clasei de terapii care schimba modul in care hepatita C este tratata.”
Vindecarea hepatitei C este un lucru complex, deoarece virusul determina mutatii si are o replicare foarte rapida. VIEKIRAX + EXVIERA este primul tratament aprobat care contine trei mecanisme distincte de actiune antivirala si profile de rezistenta care nu se suprapun, pentru a ataca virusul hepatitis C in mai multe etape ale ciclului de viata viral.
“Prin aprobarea VIEKIRAX + EXVIERA in Uniunea Europeana, oferim un tratament care a obtinut rate inalte de vindecare pentru pacientii cu hepatita C cronica GT1 si GT4,” a declarant doctor Michael Severino, vicepresedinte executiv al departamentului de cercetare si dezvoltare si director stiintific din cadrul AbbVie. “Este o parte importanta a angajamentului nostru de a promova sanatatea publica prin folosirea inovatiei pentru dezvoltarea unor medicamente promitatoare.”
Adauga un comentariu