National

Un tren a fost acaparat de flăcări în Olt. Două sute de persoane se aflau în interior

Publicat: 15 aug. 2020
Un tren de călători a luat foc

Alertă pe calea ferată în județul Prahova. Un tren de călători a luat foc sâmbătă după-amiază, în județul Prahova, între Posada și Sinaia. Garnitura avea la bord circa 200 de călători și circula pe ruta București Nord- Brașov. Incendiul a izbucnit în timp ce trenul R 16033, de pe ruta București Nord – Brașov, se afla între între Posada și Sinaia iar sursa degajărilor mari de fum a fost un scurt circuit la un vagon.

Circa 200 pasageri au fost coborâți din tren și, din informațiile de la această oră, nu sunt victime. Ministerul Transporturilor a precizat că la această oră nu mai sunt probleme. Mai multe echipaje de la ISU Prahova au intervenit la fața locului, cu două mașini de stingere și un echipaj de prim-ajutor.

Un tren a fost acaparat de flăcări în Olt. Patruzeci de persoane se aflau în interior

Pe 2 august a izbucnit un incendiu la un tren aflat într-o gară din Olt. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită. Toți cei 40 de pasageri s-au autoevacuat. Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, pompierii cu privire la un incendiu care a cuprins un tren staționat în Gara Vlăduleni.

În momentul izbucnirii incendiului, în tren se aflau 40 de călători care au reușit să coboare în siguranță. Pentru a stopa cu rapiditate flăcările, la fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere de la Garda Osica de Sus şi Detaşamentul Caracal şi un echipaj SMURD. Incendiul a fost localizat de pompieri, manifestându-se la materiale combustibile de la compartimentul motor.

Un adolescent de 15 ani, ars de viu în gară! Băiatul a suferit arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului, după ce s-a urcat pe un vagon să-și facă un selfie! Pentru a fi salvat, tânărul are nevoie de donatori de sânge cu grupa 01

Un adolescent de 15 ani a ars de viu în gară după ce s-a urcat pe un vagon. Băiatul a suferit arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului, iar acum este internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. Tânărul pierde extrem de mult sânge și are nevoie de intervenții chirurgicale. Pentru a fi salvat, are nevoie de ajutorul donatorilor de sânge cu grupa 01. Stocurile de sânge sunt la limită, gata să se epuizeze

Un adolescent de 15 ani, ars de viu în gară! Băiatul a suferit arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului

Alexandru Gabriel Vieru a fost ars de viu în gară după ce s-a urcat pe un vagon. Pe data de 12 iulie, Alexandru se plimba cu bunicul său. Tânărul și-a rugat bunicul să-i dea niște prune din copac, moment în care s-a urcat pe un vagon. În câteva momente, din cauza formării unui arc electric, corpul băiatului a fost cuprins de flăcări. Acesta a căzut la pământ sub privirile disperate ale bunicului său, care l-a resuscitat până la venirea ambulanței. Alexandru, internat de două săptămâni la Spitalul „Sf. Maria” din Iași cu arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului, are nevoie de donatori de sânge cu grupa 01.

Bunicul lui Alexandru și-a resuscitat nepotul de 30 de ori până la venirea ambulanței și cu propriul corp a stins flăcările care mistuiau trupul tânărului

Alexandru Gabriel Vieru este elev în clasa a 7-a la o școală din Pașcani. Pe data de 12 iulie, într-un moment de neatenție a bunicului lui, tânărul s-a urcat pe un vagon, cel mai probabil să-și facă un selfie. Bunicul său nu auzit decât un pocnet, moment în care și-a strigat nepotul. Niciun răspuns. Când s-a apropiat de vagon, s-a îngrozit. Alexandru era întins pe jos, cuprins de flăcări. A scos hainele băiatului și cu propriul corp a stins flăcările care îi mistuiau întreg corpul.

„Tata a sunat la 112 și în 5 ore, Alexandru era deja în sala de operații. Până la venirea ambulanței, tata l-a resuscitat de 30 de ori. Salvarea a venit repede. În prima zi, duminică, băiatul a stat 6 ore în sala de operație, luni a stat 11 ore. Evoluția este favorabilă, medicii i-au recuperat organele afectate și ușor-ușor își revine cu ajutorul lui Dumnezeu. Are însă nevoie de sânge”, spune mama lui Alexandru, internată în spital cu el.

Din cauza durerilor insuportabile, Alexandru nu poate dormi nici noaptea, nici ziua

Alexandru are nevoie de donatori de sânge. Tânărul din Pașcani este internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. Din cauza arsurilor de gradul IV, băiatul pierde extrem de mult sânge. Mai mult decât atât, acesta are nevoie de intervenții chirurgicale de reconstrucție. Părinții au fost anunțați că stocurile de sânge se epuizează.

„Alexandru are nevoie de donatori de sânge cu grupa 01. A stat zeci de ore în sala de operație. Pierde mult sânge, iar medicii ne-au anunțat că nu mai sunt stocuri de sânge cu grupa lui sanguină. De două săptămâni, din cauza durerii, nu poate dormi nici ziua, nici noaptea. Suportă o durere greu de imaginat. Nici calmantele nu mai fac față. Efectiv, a devenit imun la efectul lor. Singurul calmant la care mai răspunde este morfina”, adaugă mama lui Alexandru.

Click aici pentru a citi articolul integral

 

Adauga un comentariu