Actualitate

Un trib din Vanuatu îl idolatriza ca pe un zeu pe prințul Philip! Credeau că e reîncarnarea unui războinic legendar – VIDEO

Publicat: 12 apr. 2021
În această fotografie de duminică, 31 mai 2015, Albi Nagia pozează cu fotografii ale prințului Filip în Yakel, insula Tanna, Vanuatu. - Sursă: Nick Perry / AP
Tribul din Vanuatu considera că prințul philip este reîncarnarea fiului unui zeu

Un trib din Vanuatu, insulă îndepărtată a insulei Pacificului, care îl privea pe prințul Philip ca pe un zeu îi va plânge moartea cu bocete ritualice și dansuri ceremoniale, a spus un expert.

Grupul, cu sediul în sate de pe insula Tanna din fosta colonie anglo-franceză, îl venera pe Philip și îl credea a fi o reîncarnare a unui războinic străvechi care a părăsit insulă pentru a purta un război.

Prințul Philip ar fi reîncarnarea fiului unui zeu

„Aici, în Tanna, credem că prințul Philip este fiul zeului nostru, zeul nostru ancestral, care locuiește în munte”, a spus în 2015 rezidentul local Nako Nikien, cunoscut și sub numele de „Jimmy Joseph”. Nikien este membru al unui cult local numit Mișcarea Prințului Filip. El a fost printre cei cinci săteni care l-au cunoscut pe Philip în 2007, când au fost transportați în Marea Britanie de reality-show-ul britanic „Meet the Natives”.

„Întâlnirea cu el (a fost) pur și simplu minunată”, a spus el, descriindu-l ca „că și cum ai fi într-o lume spirituală”.

Nikien a adăugat că, conform credințelor tribului, spiritul prințului Philip nu va muri niciodată. Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, a murit vineri dimineață la castelul Windsor din Marea Britanie Moartea sa a fost marcată cu 41 de arme de sâmbătă la prânz sâmbătă în locații din Marea Britanie, inclusiv Turnul Londrei și Castelul Edinburgh, precum și în Gibraltar și pe navele Royal Navy pe mare.

Pandemia COVID-19 a complicat aranjamentele bine pregătite pentru înmormântarea ducelui de Edinburgh, cu detalii despre eveniment care urmează să fie confirmate la „momentul oportun”, a spus Palatul Buckingham.

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani

Prințul Philip, cel mai lung consorțiu regal din istoria Marii Britanii, a murit la vineri, 9 aprilie 2021 la vârsta de 99 de ani. Conform presei din Marea Britanie, prințul s-a stins din viață în propria locuință. Prințul Philip era, conform altor persoane din anturajul regal, confidentul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Aceasta s-ar fi plâns de multe ori către prințul Philip după momentele dificile cu care s-a confruntat în misiunea de a conduce de pe tronul Regatului Unit. De altfel, prințul Philip a fost căsătorit cu Regina de mai bine de 60 de ani de zile.

„Poate că prințul Philip a dispărut fizic, dar el va fi în mintea reginei la fel de clar ca și cum ar fi așezat vizavi de el”, a spus el.

„Sper că i se va oferi puțin spațiu și puțin timp și puțină libertate pentru a se întrista în felul în care oricine altcineva ar dori să facă acest lucru după ce și-a pierdut soțul.”

Sir John, care a fost gardianul ducilor de Cambridge și Sussex după moartea mamei lor (Printeșa Diana), a spus că speră că frații vor profita de „ocazia” de a „remedia orice ruptură care ar putea exista” între ei.

Comentarii
  • Tot asa un trib cu numele usr+ il venereaza pe unul barna si pe unul voiculescu. De primul crede ca e presedinte, de al doilea crede ca e bun de ministru.

Adauga un comentariu