Telefoane mobile

Un troian periculos se infiltreaza in telefoanele cu Android prin jocul „Angry Birds Space”

Publicat: 16 apr. 2012

Utilizatorii de telefoane inteligente cu SO Android si fanii jocului Angry Birds trebuie sa fie atenti la ce instaleaza, deoarece in prezent circula un troian periculos, care se infiltreaza pe smartphone-uri printr-o versiune piratata a popularului joc, avertizeaza cei de la SophosLabs.

Versiunea infectata a jocului Angry Birds Space, care contine troianul Andr/KongFu-L, se gaseste in magazinele online neoficiale de aplicatii. Troianul Andr/KongFu-L contine exploit-ul GingerBreak prin care obtine accesul la telefon si apoi instaleaza un anumit cod. De aici, troianul comunica cu un site si incearca sa instaleze pe handset si mai mult malware. „Telefonul tau Android este din acest moment parte a unui botnet, sub controlul hackerilor”.

Deocamdata nu a aparut si o solutie pentru cei care au deja telefoanele infectate. Utilizatorii de telefoane cu sistem de operare Android sunt rugati sa fie foarte atenti la ce jocuri si software isi descarca pe telefoane. Cei care-si doresc un „Angry Birds Space” curat trebuie sa viziteze Google Play, magazinul de aplicatii pentru Android al Google.loading...

Adauga un comentariu