Securitate

Un utilizator din cinci nu citeste mesajele afisate in timpul procesului de instalare a unei aplicatii

Publicat: 11 mai 2016

Un procent de 63% dintre utilizatori nu citesc cu atentie termenii si conditiile pentru care isi dau acordul inainte de a instala o aplicatie noua pe telefon, iar un utilizator din cinci (20%) nu citeste niciodata mesajele afisate atunci cand instaleaza aplicatiile. Pur si simplu, da click pe butoanele „pagina urmatoare” si pe „sunt de acord” pentru a merge mai departe, potrivit unui sondaj realizat de Kaspersky Lab.
 
„Atunci cand utilizatorii omit sa citeasca termenii si conditiile sau mesajele din timpul procesului de instalare a aplicatiilor, nu stiu pentru ce isi dau acordul. Unele aplicatii pot afecta dreptul utilizatorului la viata personala, pot duce la instalarea altor aplicatii sau chiar schimba setarile sistemului de operare ale unui dispozitiv, complet legal, pentru ca utilizatorul a fost de acord cu asta in timpul procesului de instalare”, potrivit unui comunicat al companiei.
 
Chestionarul a mai aratat ca 43% dintre utilizatori ar putea sa fie in pericol din cauza aplicatiilor de pe dispozitivele lor mobile, deoarece nu sunt suficient de experimentati in utilizarea internetului astfel incat sa limiteze numarul de permisiuni pe care le acorda atunci cand instaleaza aplicatii. Mai mult, 15% dintre respondenti nu limiteaza in niciun fel ce pot face aplicatiile lor pe telefon, iar 17% acorda permisiuni atunci cand sunt indemnati sa o faca, apoi uita de ele, in timp ce 11% cred ca nu pot schimba aceste permisiuni.
 
La sondajul realizat de Kaspersky Lab au participat 18.507 de utilizatori.loading...

Adauga un comentariu