Magazin

Un vaccin experimental a PRELUNGIT semnificativ viata pacientilor cu cancer de prostata

Publicat: 25 feb. 2015
1
Un vaccin experimental creat de compania daneza Bavarian Nordic a prelungit semificativ durata de supravietuire a pacientilor cu cancer de prostata in stadiu avansat, potrivit rezultatelor unui studiu coordonat de U.S. National Cancer Institute, informeaza Reuters. Studiul a fost realizat pe un esantion de 30 de pacienti cu cancer de prostata care nu au inregistrat evolutii pozitive dupa tratamentele standard ce reduc in organism concentratia de testosteron, hormonul masculin care alimenteaza aceasta boala.
Pacientii au fost tratati cu vaccinul Prostvac, produs de Bavarian Nordic, alaturi de doze sporite de Yervoy, un medicament injectabil produs de Bristol-Myers Squibb, aprobat in tratamentele contra melanomului avansat, care functioneaza prin anihilarea „franelor” care tin sub control sistemul imunitar.
In medie, pacientii care au luat ambele medicamente au supravietuit 31,3 luni, in comparatie cu perioada de supravietuire clasica de 18,5 luni, calculata pe baza datelor extrase din dosarele medicale ale pacientilor tratati in trecut cu chimioterapie. Dintre cei 15 pacienti care au primit dozele maximale – 10 miligrame – de Yervoy in combinatie cu Prostvac, 20% au ramas in viata timp de 80 de luni.
Adauga un comentariu