Stiri medicale

Un vaccin impotriva maladiei Alzheimer intra in faza testarii umane

Publicat: 26 ian. 2011

Produsul este dezvoltat de o firma spaniola de biotehnologie si va fi testat pe oameni la sfarsitul lunii viitoare, in Austria. Vaccinul ar putea fi administrat in primele stadii ale bolii, iar obiectivul sau vizeaza stoparea extinderii principalei leziuni cerebrale legate de Alzheimer.

Este vorba de productia de placi de amiloid, reprezentate de o proteina specifica concentrata in creierul bolnavilor cu Alzheimer, care determina afectarea functionarii normale psihice, a indicat Pilar de la Huerta, reprezentant al firmei Araclon Biotech, care a realizat acest vaccin, potrivit EFE.

Daca testele vor avea success, vaccinul ar putea fi introdus pe piata medicamentelor in 2018. Primele teste trebuie sa dovedeasca faptul ca vaccinul nu produce efecte secundare. Bolnavilor li se va administra o substanta care determina un raspuns al propriului sistem imunologic al individului. Raspunsul sistemului imunologic duce, la randul sau, la producerea de anticorpi responsabili cu eliminarea beta-amiloidei 40 si 42 in stare solubila, aflata in organismul bolnavului.

Citeste si: 

O picatura de sange ar putea diagnostica Alzheimerul loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit