Actualitate

Un vasluian se află în stare gravă, după ce a fost atacat de un taur. Elicopterul SMURD Iași intervine

Publicat: 06 sept. 2020
elicopter SMURD
elicopter SMURD care aduce pacienți COVID-19 la Iași

Un bărbat din Vaslui a suferit răni grave, după ce a fost atacat de un taur. Bărbatul, din comuna vasluiană Gârceni, a fost preluat de un elicopter SMURD Iași. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, bărbatul are 61 de ani.

Un bărbat din Vaslui a fost atacat de un taur. Starea sa de sănătate este gravă

La numărul unic de urgență 112 se solicita un echipaj medical, după ce un vasluian a fost atacat de taur. La faţa locului s-a deplasat de urgență un echipaj de terapie intensivă și a fost solicitat elicopterul SMURD, pentru ca victima să fie transferată la o unitate medicală de specialitate din municipiul Iaşi. Bărbatul atacat de taur era inconsțient la sosirea medicilor de pe ambulanță.

„Echipajul de terapie intensivă mobilă a fost solicitat să intervină în localitatea Gârceni, pentru pacient în vârstă de 61 care a suferit multiple plăgi în urma unei agresiuni animale. Bărbatul a fost atacat şi împuns de mai multe ori de un taur. La sosirea echipajului de intervenţie, victima prezenta multiple plăgi, avea insuficienţă respiratorie şi se afla în stare de inconştienţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Un urs a atacat doi copii și un adult

Doi copii și un adult au fost atacați de un urs pe o stradă aflată lângă pădure, în orașul Victoria. O fetiţă în vârstă de patru ani, un băiat de trei ani şi un bărbat de 65 de ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, duminică, după ce au fost atacaţi de un urs în oraşul Victoria. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Braşov, fetiţa a fost zgâriată pe faţă, iar bărbatul are escoriaţii la nivelul antebraţului. Şi băiatul a suferit zgârieturi. Cei doi copii au fost transportaţi la spital, dar bărbatul a refuzat. Incidentul a avut loc pe o stradă din oraş, în apropierea pădurii.

La faţa locului s-au deplasat o ambulanţă SAJ, un echipaj SMURD şi unul de jandarmi. Autorităţile au avertizat populaţia printr-un mesaj RO-ALERT privind prezenţa ursului în zonă.

”Am ieşit afară din casă şi mă uitam pe stradă. Mi s-a părut că aleargă câinele vecinului pe stradă. Dar când s-a apropiat am văzut că e urs. A sărit direct pe mine. N-am avut timp nici să fug, nici să reacţionez cumva. Am înlemnit. M-a trântit la pământ şi m-a rănit la mână, în zona cotului. Hainele mi-au fost sfâşiate. Norocul meu a fost că ursul era urmărit de un microbuz care l-a rănit. De aceea a fugit ursul. La faţa locului au venit imediat un echipaj de la SMURD care mi-a acordat îngriiri medicale şi jandarmii care au alungat ursul spre pădure. Au venit ulterior reprezentanţii Poliţiei şi Primăriei să verifice zona. Am refuzat transportul la spital pentru că nu era cazul”, a spus victima ursului.

Pe data de 25 august, doi bărbaţi au fost atacaţi de un urs în zona localităţii Mălureni, jud. Argeş, autorităţile transmiţând o avertizare prin sistemul RO-ALERT. Ambii bărbaţi erau conştienţi şi au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD şi SAJ prezente la faţa locului.

 

Adauga un comentariu