Actualitate

Un virus face ravagii printre ieseni. Primele simptome sunt febra si durerile in gat

Publicat: 07 iun. 2016

@ Medicii de specialitate sfatuiesc iesenii sa nu ia niciun medicament fara un consult medical @ Persoanele care au febra, dureri in gat si tuse, trebuie sa mearga de urgenta la medic @

In ultima perioada, tot mai multi ieseni se plang de dureri in gat si febra. Medicii de la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi avertizeaza populatia sa mearga la medic si sa nu ia medicamente din proprie initiativa. Majoritatea iesenilor care se prezinta la unitatea medicala mentionata nu au nevoie de spitalizare. Medicii au precizat ca este vorba de un enterovirus care se manifesta in perioada de vara si, in general, nu este nevoie de administrarea unui tratament special. Sunt afectati atat copiii, cat si adultii. Boala poate decurge cu forme usoare si se finalizeaza cu vindecarea completa a bolnavului.

„Este o forma de infectie respiratorie care se manifesta doar prin dureri in gat, febra si, la unii pacienti, este insotita si de tuse. Este un virus de vara, cu simptome atipice. Nu seamana cu tipurile de virusuri pe care ii intalnim iarna si produc gripa de sezon sau alte forme de gripa. Sunt virusurile active pe perioada verii. Majoritatea pacientilor nu au nevoie de internare si dupa consultatie si stabilirea diagnosticului primesc tratament in ambulatoriu, cu recomandarea de a se prezenta imediat la medic daca observa ca starea de sanatate se inrautateste. De asemenea, multi dintre pacienti nu au nevoie de un tratament special. Este suficient sa se administreze antitermice. Este total gresita administrarea unui tratament fara acordul medicului. Vin pacienti la spital si ne spun ca au luat anumite medicamente, pentru ca asa au vazut pe internet sau asa a luat si prietenul, vecina. Atragem atentia populatiei sa mearga la medicul de familie pentru orice problema medicala si de acolo va fi indrumat catre medicul specialist, daca este cazul. Nicio persoana nu ar trebui sa ia medicamente fara a consulta medicul”, a declarat dr. Mihnea Hurmuzache, director medical la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

Totusi, exista si persoane care in urma infectiilor respiratorii, chiar daca simptomele sunt minore, sa faca unele complicatii grave la inima, sistemul nervos, plamani si alte organe interne si poate conduce la decesul bolnavului. La copil, infectia cu enterovirus poate avea o evolutie periculoasa, in special la copii de varsta mica si la adultii cu un sistem imunitar slabit.

In ultima perioada, medicii de la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi au constatat ca tot mai multi pacienti au un sistem imunitar slabit. Asta inseamna ca orice boala poate evolua spre complicatii, pacientul are nevoie de internari repetate, tratament medicamentos de durata. Sistemului imunitar slabit are la baza mai multe cauze, printre care o dieta nesanatoasa, stresul. Sistemul imunitar este un mecanism pe care corpul îl foloseste sa se apere de virusuri, bacterii si boli.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu