Calatorii

Un zbor AirAsia cu destinatia Malaezia, fortat sa aterizeze dupa coliziunea cu o pasare

Publicat: 04 iul. 2017
9
Un zbor AirAsia cu destinatia Malaezia a fost fortat sa aterizeze la scurt timp dupa decolarea din Australia, aparent dupa coliziunea cu o pasare, a informat marti compania malaeziana, citata de AFP.
Pasagerii panicati au relatat ca motorul aeronavei care efectua zborul D7 207 a parut sa explodeze luni seara la scurt timp dupa decolarea de pe Aeroportul International din Gold Coast, de pe coasta de est a Australiei.
Avionul, care transporta 345 de pasageri si 14 membri ai echipajului, a fost deviat spre Brisbane, mai la nord, unde a aterizat in conditii de siguranta, a informat AirAsia.
„Ramasitele a doua pasari au fost descoperite pe pista de decolare”, a declarat compania aeriana low-cost, adaugand ca motorul din dreapta a fost probabil lovit de o pasare.
Tim Joga, unul dintre pasageri, a declarat pentru Sydney Morning Herald ca avionul a inceput sa vibreze la scurt timp dupa decolare.

Vezi si Era in avion cand a vazut o dara densa si alba care se apropia cu viteza de ei. A privit cu atentie si a ramas fara cuvinte. Imagini spectaculoase filmate la mare altitudine

„Avionul a inceput sa se zguduie si au avut loc mai multe detonari puternice”, a declarat el, adaugand ca a vazut prin hublouri o lumina de culoare portocalie. 
Acesta este al doilea incident din ultimele doua saptamani pentru compania aeriana malaeziana. Un avion al AirAsia cu destinatia Malaezia a fost constrans sa revina in Australia din cauza problemelor tehnice, un pasager povestind ca aparatul a fost „zguduit ca o masina de spalat”.
Zborul companiei malaeziene low cost cu destinatia Kuala Lumpur s-a confruntat cu dificultati la circa o ora si jumatate dupa decolarea din Perth. Avionul a A330 a facut atunci cale intoarsa si a aterizat fara probleme pe aeroportul din Perth, care a vorbit despre „probleme tehnice”.
AirAsia a avut primul accident mortal in decembrie 2014, atunci cand o aeronava a companiei a cazut din cauza vremii nefavorabile in apele indoneziene, cu 162 de oameni la bord.
Adauga un comentariu