Titlurile zilei

Una din cele mai cunoscute clădiri din Iași a fost vândută cu 2,3 milioane de euro. O companie din SUA a pus mâna pe imobilul din zona Copou. Detaliile unei afaceri colosale – GALERIE FOTO

Publicat: 06 aug. 2021
Clădirea Super Copou din municipiul Iași
Clădirea Super Copou a fost vândută către un fond de investiții din Statele Unite ale Americii pentru circa 2,3 milioane de euro și o firmă de IT din Iași. Negocierile între părți au durat aproape un an

Una din cele mai cunoscute clădiri din municipiul Iași a fost înstrăinată pentru 2,3 milioane de euro. Un fond de investiții din Statele Unite ale Americii a pus mâna pe clădirea de la Super Copou, imobil ridicat în urmă cu câteva decenii. În clădire funcționează și câteva magazine, însă chiriașii nu vor pleca prea curând din imobil

Tranzacție de câteva milioane de euro pentru un imobil emblematic din zona cartierului Copou. Clădirea cunoscută de ieșeni drept Super Copou, construită în 1968, a fost vândută către un fond de investiții din Statele Unite ale Americii (SUA) și o companie locală de IT, pentru circa 2,3 milioane de euro. Firma locală de IT este Thinslices Development SRL, companie care are sediul pe strada Vasile Alecsandri. Fostul proprietar este grupul de firme Admiral Company, grup care a luat imobilul în urmă cu mai mulți ani. Tranzacția cu fondul din SUA a fost parafată recent, după mai multe luni de negociere între părți.

Aproape un an de negocieri pentru imobilul de la Super Copou

Compania Uil Casa Imobiliare a intermediat afacerea între Admiral Company și fondul de investiții din Statele Unite. Reprezentanții companiei au arătat că negocierile au durat circa 9 luni până când s-a ajuns la înțelegere.

„Tranzacția imobiliară a anului în Iași, vândută de către Uil Casa Imobiliare cu 2,3 milioane de euro, pentru complexul Super Copou. Echipa Uil Casa Imobiliare a vândut Complexul Super Copou deținut de către grupul de firme Admiral Company, către o asociere de tip joint venture, fondată de către un fond de investiții din Statele Unite ale Americii și de o companie locală de IT din Iași, pentru suma de 2,3 milioane euro, după mai bine de 9 luni de negocieri complexe”, a precizat Iulian Ursache, reprezentantul Uil Casa Imobiliare.

Noi proiecte imobiliare, derulate în municipiul Iași

Reprezentații agenției imobiliare au mai precizat și faptul că în perioada următoare vor mai fi derulate și alte tranzacții de ordinul milioanelor de euro în zona municipiului Iași.

„Munca grea din ultima perioadă a echipei Uil Casa a dat roade și suntem încântați să anunțăm că pe lângă această tranzacție și restul clădirilor vândute și închiriate cu succes din Iași, pregătim o nouă rundă de tranzacții cu valoare investițională de peste 6 milioane de euro”, a mai spus reprezentantul agenției imobiliare.

O situație similară în zonă este și cu fostul Cinema „Copou”, imobil disputat în instanță și în care este parte tocmai Primăria municipiului Iași.

Chiriașii rămân în clădirea de la Super Copou

În prezent, în clădirea de la Super Copou funcționează mai multe magazine. Printre chiriașii care au luat spații în imobil se numără firme precum Pepco, DM- Drogerie Markt sau magazinul Profi. Tranzacția a vizat atât parterul, cât și etajul clădirii din zona cartierului Copou. Reprezentanții Admiral Company au precizat și ei o serie de detalii legate de tranzacția care a presupus vânzarea clădirii de la Super Copou.

„Da, tranzacția a fost parafată recent. Suma este de circa 2 milioane de euro, iar negocierile au durat câteva luni. Suntem bucuroși că am reușit să finalizăm această tranzacție”, a precizat Daniel Florescu, reprezentantul Admiral Company.

Cum a fost vândută clădirea de la Super Copou din Iași?

Ce înseamnă asocierea de tip joint venture pentru clădirea de la Super Copou din municipiul Iași? O astfel de asociere presupune un contract ferm între două sau mai multe persoane fizice și/sau juridice, fără însă a da naștere unei noi persoane juridice. Avantajul acestui tip de asociere este acela că, în caz de litigiu, activitatea comună poate înceta oricând, iar bunurile aportate și profitul realizat se împart conform clauzelor contractului de asociere. De asemenea, asocierea de acest tip poate fi o alternativă la parteneriatul de afaceri dintre societățile-mamă și filialele lor din țările emergente. În cartierul Copou au ajuns să apară și alte imobile în ultimii ani, zona fiind extrem de vânată.

Comentarii
  • Când va apucați de scris un articol verificați informația din trei surse…asa spune la manual. Tranzacția a fost DOAR pentru etajul 1. La parter sunt multe alte societăți care își desfășoară activitatea fiind proprietari de drept. Articolul suna a BOMBA imobiliara, când de fapt este reclama mascata. „Felicitari” pentru articol și așteptăm cu mare interes o erata pentru a informa corect cititorul…

Adauga un comentariu