Titlurile zilei

Una dintre cele mai impunătoare vile din zona Tudor Neculai, înconjurată de criminaliști. O femeie a fost găsită moartă: „Capacul era dat într-o parte”

Publicat: 27 sept. 2022
Una dintre cele mai impunătoare vile din zona Tudor Neculai înconjurată de criminaliști. O femeie a fost găsită moartă Capacul era dat într-o parte
Una dintre cele mai impunătoare vile din zona Tudor Neculai a fost înconjurată de criminaliști după ce o femeie a fost găsită moartă în fântâna din curte

O femeie din Iași a fost găsită moartă în fântâna din curtea casei sale, în zona Tudor Neculai. Descoperirea șocantă a fost făcută după ce nimeni nu a mai văzut-o pe femeie

Una dintre cele mai impunătoare vile din zona Tudor Neculai, înconjurată de criminaliști. O femeie, în vârstă de 63 de ani, a fost găsită moartă în fântâna din curtea casei în care locuia. Vecinii femeii au precizat că aceasta nu ar mai fi răspuns la telefon de 2-3 zile, iar familia sa a început să o caute ieri dimineață.

„Din ce am înțeles, nu a răspuns la telefon vreo 2-3 zile. A fost găsită în fântână. Nu se știa dacă este acolo, au venit pompierii și au intrat. Capacul de la fântâna din curte era dat într-o parte, de asta s-a bănuit că ar fi acolo…”, a spus un vecin.

Pompierii ieșeni au extras-o din fântână, însă medicii prezenți la fața locului nu au putut decât să declare decesul. Femeia se numea Maria U., iar indiciile de până acum indică o sinucidere. Polițiștii ieșeni au deschis, în acest caz, un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă și fac verificări pentru stabilirea întregii situații. De asemenea, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului.

Sinuciderea, păcatul capital

Chiar dacă sinuciderea e considerată un păcat capital, din punct de vedere religios, există multe cazuri la Iași. Se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor cauzate de consumul de alcool, anxiolitice și antidepresive, precum și de violența domestică. Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar 1 din 7 persoane are un risc crescut pentru această afecțiune. Principalele motive ale depresiei sunt așteptările nerealiste de la viață și din partea familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale, precum și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii. Câteva măsuri ce sunt la îndemâna oricui pot salva viața unui om ajuns în pragul disperării.

O discuție cu un psiholog poate salva viața unei persoane

În ultima perioadă, tentativele de suicid s-au înmulțit la Iași. Acestea sunt caracterizate prin gravitate extremă și utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insecticid sau substanțe de curățat, corozive și caustice, având loc pe fondul condițiilor socio-economice precare și a conflictelor casnice.

„Recomandăm o atenție sporită din partea familiei pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă, precum și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a substanțelor toxice constă în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital”, au precizat medicii ieșeni.

Rămâne de văzut ce s-a întâmplat cu femeia găsită moartă în curtea uneia dintre cele mai impunătoare vile din zona Tudor Neculai.
Comentarii
  • Capacul de la fântână nu era dat la o parte. Capacul era căzut în fântână, sfărâmat în bucăți. Infomați-vă corect și apoi publicați știrile. Nu emiteți ipoteze false și nu mai puneți familiile în situații cumplite. Nu e de ajuns ce s-a întâmplat? Chiar nu vă gândiți ce efecte pot avea astfel de știri? Nu e treaba voastră să faceți publice niște informații false despre oamenii de rând. Puneți-vă în locul familiei și gândiți-vă ce înseamnă o astfel de știre falsă pentru ei. Încă o dată: CAPACUL FÂNTÂNII ERA ÎN FÂNTÂNĂ FĂCUT BUCĂȚI

  • După ce ca omul sau romanul a ajuns un las care apelează la sinucidere din lașitate, desigur, mai spurca și o sursa de apa potabila.bai ratatilor, aruncați va de pe case, înghițiți pastile etc. Dar lăsați fântânile în pace. Apa este o necesitate vitala pentru om. Iar o fantana este o sursa de viata si sănătate, dacă vorbim de un izvor. Nu o mai spurcați cu trupurile voastre imputite. Yeak

Adauga un comentariu