Eveniment-Social

Una dintre cele mai mari biblioteci iesene risca sa dispara – VIDEO

Publicat: 23 mart. 2012
1

@ Una dintre cele mai importante institutii de cultura este la un pas sa dispara @ Dupa aproximativ trei ani in care Biblioteca Judeteana Gheorghe Asachi a tot fost mutata prin oras, ieri, zeci de ieseni au participat la o dezbatere publica cu privire la viitorul institutiei

Mai poate fi salvata Biblioteca Judeteana Gheorghe Asachi? Aceasta a fost intrebarea principala a participantilor la audierea publica intitulata „Mai stiti unde este biblioteca judeteana?”, organizata de Centrul de Mediere si Securitate Comunitara, alaturi de Biroul de Coordonare Metodica si Formare Profesionala din cadrul Bibliotecii Judetene Gheorghe Asachi. „Astazi (ieri – n.r.) a avut loc o audiere publica in cadrul careia s-au abordat probleme ce tin de soarta Bibliotecii Judetene Gheorghe Asachi.

Comunitatea ieseana este ingrijorata de faptul ca, dupa finalizarea reabilitarii Palatului Culturii, nu se va mai gasi un sediu corespunzator pentru biblioteca. Mai mult, din anul 2009, rata numarului de cititori a scazut cu o treime dupa ce s-a facut aceasta mutare. Pe de alta parte, avand in vedere ca, in curand, va incepe campania electorala, noi ne-am dorit sa avem aceasta audiere publica pentru ca ne intereseaza ca, indiferent cine vor fi cei care vor lua fraiele puterii, sa aiba pe agenda lor rezolvarea problemei cu aceasta biblioteca”, a precizat Laura Albu, presedintele executiv al Centrului de Mediere si Securitate Comunitara.

Si actualul director al bibliotecii, Catalin Bordeianu, a avertizat asupra faptului ca, daca nu se va gasi o solutie pentru un nou sediu, mandatul sau se incheie. „Vreau sa va spun ca exista o serie de solutii pentru un nou sediu al bibliotecii, dar, din pacate, trebuie sa existe si persoanele decizionale care sa faca acest lucru. Este clar ca, daca nu se va gasi un nou sediu, mandatul meu se incheie. Mai mult, dupa finalizarea lucrarilor de la Palatul Culturii, spatiul de acolo va fi destinat doar unui complex muzeal”, a precizat Bordeianu.

Printre cei care au participat la eveniment s-a aflat si deputatul Tudor Ciuhodaru. Audierea face parte integranta a proiectului „Prietenii Bibliotecii Judetene”, finantat de International Research & Exchanges Board (IREX), prin programul Biblionet.

Comentarii
  • Mi se pare corect! In campus e plin de crasme si bodegi, inclusiv in spatiile de invatamant. Unde dracu sa mai bagam biblioteca? Ce, biblioteca da spaga??

  • vorbim de biblioteca judeteana, deci nu intr-un campus studentesc are loc. acum este impartita in cateva sedii prin cartiere, spatiu restrans, carti putine. e loc de imbunatatirea conditiilor de „cazare”

  • CLADIREA de pe V.Alecsandri pe care Consiliul Judetean a renovat-o (partial) este drept – ESTE FOARTE POTRIVITA pentru BIBLIOTECA JUDETEANA a unui oras si judet ca IASI-ul. BIBLIOTECA JUDETEANA „Ghe.Asachi” – face parte din EMBLEMA CULTURALA_STIINTIFICA a capitalei MOLDOVEI – IASI. Daca nici pentru acest simbol NU se va dori cooperarea politrucilor – inseamna ca acesti COCOTATI – NU au nici o legatura cu IESENII , cu istoria Iasiului – cu EXISTENTA noastra. Cat priveste „conducerea” – directorul – ca ameninta cu plecare sa – NU credem ca cineva – mai ales salariatii i-ar duce dorul si ar ofta….DIMPOTRIVA ! Are si ACESTA o contributie mare al DISPERSAREA BIBLIOTECII…..

  • De ce trebuie sa mutam si biblioteca?! Palatul Culturii nu mai e bun?! Poate trebuie daramat sau vandut?! Poate ar trebui sa se verifice averile unora care au reusit sa vanda si centrul orasului. Rusine noua ca ii votam si nu ii bagam in puscarie pentru cat au furat!

Adauga un comentariu