News Flash:

Unda verde pentru proiectele pentru dezvoltarea Resurselor Umane

18 Decembrie 2007
789 Vizualizari | 0 Comentarii
• Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a publicat spre consultare Ghidul Solicitantului si formularele cerere de finantare pentru proiectele din cadrul Fondului Social European
Autoritatea de management pentru Programul Operational Sectorial - Dezvoltarea Resurselor Umane (POS-DRU) a publicat spre consultare Ghidul Solicitantului si formularele cerere de finantare pentru proiectele din cadrul Fondului Social European. Valoarea totala eligibila pentru proiectele din domeniu este de minimum 500 mii Euro si maximum cinci milioane Euro. Beneficiarii acestora, conform Ghidului Solicitantului, pot fi organizatii, asociatii, fundatii si alte persoane juridice care isi desfasoara activitatea in domeniul dezvoltarii Resurselor Umane. Solicitantii fondurilor europene trebuie sa fie direct responsabili pentru pregatirea si managementul proiectului. Acestia trebuie sa demonstreze ca au capacitate administrativa si financiara de a primi si utiliza banii europeni. "M-am gandit de mult timp sa fac un proiect in parteneriat cu o asociatie de studenti pentru a veni in ajutorul acestora in pregatirea profesionala. In functie de conditiile trecute in Ghidul Solicitantului, voi analiza posibilitatile de accesare a fondurilor structurale", a declarat Marius Jimnea, absolvent al Facultatii de Informatica din cadrul Universitatii Al. I. Cuza. Pentru a fi selectat, proiectul trebuie sa aiba impact asupra domeniului de dezvoltare a Resurselor Umane, sa aiba un buget care sa respecte limitele prevazute in selectia publica de proiecte si sa respecte perioada maxima de implementare, respectiv de trei ani, si perioada de transmitere a cererilor de finantare. Cei interesati pot solicita si completa o cerere de finantare nerambursabila pentru POS-DRU pe site-ul fondurilor structurale europene, www.fseromania.ro. Pentru selectia proiectelor, Comitetul de Modernizare POS-DRU a aprobat criteriile de eligibilitate, respectiv relevanta, metodologia si capacitatea de sustinere a proiectului, precum si criteriul de analiza a eficientei. Cei interesati de accesarea fondurilor structurale trebuie sa depuna, pe langa prezentarea proiectului, o adeverinta eliberata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) care sa ateste plata contributiilor la asigurarile sociale si de sanatate. Societatile comerciale trebuie sa aduca o adeverinta de la Oficiul National pentru Registrul Comertului (ONRC), care sa ateste ca nu sunt in stare de faliment sau pe cale de lichidare.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1318 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023108 (s)