News Flash:

Unda verde pentru tezele cu subiect unic

14 Februarie 2007
757 Vizualizari | 0 Comentarii
• Disciplinele la care se sustin tezele unice sunt limba si literatura romana si matematica, iar probele vor fi scrise si subiectele vor fi din materia studiata in cel de al doilea semestru


Tezele cu subiect unic au fost aprobate prin ordin de catre ministrul Educatiei, Mihail Hardau. Modificarea adusa metodologiei tezelor cu subiect unic este ca fiecare lucrare va fi corectata de cate doi profesori din afara scolii si nu de unul, cum era prevazut initial. In cazul in care intre evaluarile profesorilor corectori apare o diferenta mai mare de un punct, lucrarea in cauza va fi reevaluata de un al treilea corector. Tezele cu subiect unic vor avea acelasi statut ca tezele date pana acum de elevi, fapt ce arata ca notele nu vor putea fi contestate.

Tezele cu subiect unic vor fi introduse din acest semestru si vor fi sustinute de elevii claselor a VII-a. Notele obtinute la tezele cu subiect unic vor avea o pondere de 25 la suta din media semestriala, durata tezei va fi de 50 de minute, iar evaluarea va fi facuta de profesori evaluatori, altii decat cei ai scolii in care s-a dat teza. Subiectele pentru teze vor fi elaborate la nivel national de catre Serviciul National de Evaluare si Examinare. Disciplinele la care se sustin teze sunt limba si literatura romana si matematica. Probele vor fi scrise, iar subiectele vor fi din materia studiata in cel de al doilea semestru. De asemenea, subiectele vor fi publicate pe pagina electronica a Ministerului Educatiei cu cel mult zece zile inainte de data la care au fost planificate tezele cu subiect unic. Elevii pot fi reprogramati sa sustina fiecare teza la care au absentat, numai o singura data, iar in timpul tezei vor fi supravegheati de catre doi profesori asistenti, pentru fiecare sala in care se sustine lucrarea. Reprezentantii Ministerului Educatiei au atentionat cadrele didactice ca trebuie sa fie foarte atente si sa nu incalce nici o regula stipulata in metodologie, in caz contrat riscand sanctiuni sau chiar dosar penal. Conform calendarului de desfasurare a tezelor cu subiect unic organizate pentru clasa a VII-a in acest an scolar, pe 4 mai este programata teza la matematica, iar pe 17 mai proba la limba si literatura romana. Trebuie mentionat ca notele la aceste teze nu vor avea nici o influenta asupra admiterii in liceu.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012171 (s)