Local

Unde a ajuns Beatrice Rancea, balerina anchetată de procurori că a prejudiciat Opera Națională Română din Iași cu 5 milioane de euro

Publicat: 17 sept. 2021
Beatrice Rancea, balerina anchetată, în Studioul BZI LIVE
Beatrice Rancea, fost manager al ONRI şi balerina anchetată de procurori este noua șefă a secției Dramă

Este de-a dreptul incredibil tupeul pe care îl poate avea fostul manager al Operei, Beatrice Rancea. Balerina anchetată de procurori ca a prejudiciat Opera Naţională Română din Iaşi cu 5 milioane de euro este în aceste momente noua şefă a secţiei Dramă de la Teatrul „Al. Davila” din Piteşti.

Noul sezon cultural a debutat cu o nouă organigramă la Teatrul „Al. Davila” din Piteşti. Managerul Felix Goldbach a cooptat în echipa de conducere un nume controversat.

Beatrice Rancea, şefă la secţia „Dramă” la Piteşti

Astfel, Beatrice Rancea, fost manager al ONRI şi balerina anchetată de procurori este noua șefă a secției Dramă. Iar orchestră și soliștii teatrului din Pitești sunt conduși de la pupitru de maestrul Lucian Vlădescu.

Managerul teatrului din Pitești i-a reconfirmat în funcții pe Cătălin Ilina (director tehnic) și pe George Deaconescu (șef al secției Revistă). Totodată, Felix Goldbach a numit-o pe Cristina Dumitru șefă a secției de copii și tineret „Așchiuță”, potrivit ziarulargesul.ro.

Beatrice Rancea, cercetată într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu estimat la 5 milioane de lei

Reamintim faptul că scandalul a izbucnit în urmă cu aproximativ un an, când a fost demisă contabila-șefă a instituției, Alice Simona Gogan. De altfel, aceasta din urmă este și denunțătoarea în cauza penală care o privește pe Beatrice Rancea, managerul ONRI. Alice Simona Gogan a fost cea care a sesizat anchetatorii cu privire la infracțiunile care s-au desfășurat în cadrul instituției. Aceasta a susținut că, printr-un management defectuos, bazat pe însușirea de bunuri și bani, pe falsificarea de acte contabile în scopul implementării unor cheltuieli fictive din gestiune, urmate de scoaterea frauduloasă a sumelor de bani și însușirea acestora, managerul instituției, împreună cu apropiați de-ai săi, ar fi păgubit instituția cu peste 500.000 de euro.

Oamenii legii au dispus începerea urmăririi penale pe 30 iunie 2020, cu privire la infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat și delapidare cu consecințe deosebit de grave.

Balerina din Iași, pusă din nou sub control judiciar

Anchetatorii ieșeni au decis prelungirea controlului judiciar în cazul fostului manager al Operei Naționale Române Iași. Acum, Beatrice Rancea a contestat, din nou, în instanță, controlul judiciar instituit de procurori. Amintim că, recent, Rancea și-a dat demisia de la cârma ONRI. Inițial, aceasta a fost pusă sub control judiciar pe data de 13 iulie 2021. Ulterior, anchetatorii au extins urmărirea penală sub aspectul comiterii infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat. Procurorii au mai susținut că bugetul ONRI a fost delapidat cu cel puțin 25.270 de lei prin „măsluirea” unor cazări la un hotel din Iași.

„În perioada 1 – 31 octombrie 2019 au fost cazați la hotel numiții Ovidiu Teodorașcu (care avea, de altfel, contract de chirie), pentru 8 nopți, și Veacesav Anastasov (care avea contract de chirie), pentru 16 nopți. De asemenea, în luna martie 2019, pe documentele inițiale apăreau Zoe Jurian (mama managerului Beatrice Rancea), pentru 13 nopți, Ovidiu Teodorașcu, pentru 5 nopți, Beatrice Rancea – pentru 4 nopți, Gheorghe Iodache (nu era angajat al ONRI), pentru 3 nopți. Aceste persoane au fost înlocuite cu numele Viorica Petrovici (Beatrice Rancea a făcut mențiunea pe document că aceasta ar fi fost prezentă la Iași pentru «adaptare decor costume Oneghin»), cu numele lui George Popa, cu numele lui Boga și al doamnei Minculescu”, susțin anchetatorii.

Comentarii
Adauga un comentariu