Actualitate

Unde-i lege, e tocmeala! Un politist din Iasi a uitat de lege si a tinut partea unui coleg. Acum sefii lui fac cercetari

Publicat: 10 aug. 2016

@ In urma articolelor publicate in cotidianul BUNå ZIUA IASI, un politist care a considerat ca relatia de prietenie dintre el si un coleg este mai importanta ca legea este acum verificat @ Este inadmisibil sa existe astfel de persoane puse sa ia decizii care pot schimba radical mersul lucrurilor @

In ultima perioada, tot mai multi investitori imobiliari primesc piedici din partea celor care isi vad doar interesele lor. Dupa ce cotidianul BUNå ZIUA IASI v-a prezentat mai multe situatii de acest gen, un caz asemanator il scoate in fata pe Daniel Mateiu, comisarul sef care a devenit cunoscut dupa ce a fost implicat in mai multe scandaluri si care face acum un abuz grosolan de functia pe care o ocupa, pentru a-si duce la indeplinire interesele personale. Folosindu-se de functia de comisar sef, acesta a blocat un proiect imobiliar din zona Toma Cozma. Totul se intampla din cauza unui aviz care trebuie eliberat de Politia Rutiera si care este necesar pentru un drum de acces intr-un cartier ridicat de firma Great Lakes Construction SRL.

Aceasta simpla formalitate, care ar fi putut fi rezolvata in doar cateva ore, a ajuns sa blocheze proiectul din zona Copou. Dezvoltatorul imobiliar care se ocupa de constructia respectiva se afla acum in situatia de a nu mai putea continua lucrarile, fiind blocate din cauza avizului de la Politia Rutiera. Este de neinteles cum toate institutiile competente au eliberat avizele si autorizatiile necesare, iar cei de la Politia Rutiera au refuzat acest lucru.

Politist anchetat de sefi, in urma deciziilor pe care le-a luat

Din surse de incredere, exista suspiciunea ca, comisarul sef Daniel Mateiu ar fi intervenit pe langa colegii sai, pentru a opri eliberarea avizului. Cei care se ocupa de acordarea avizelor si de verificarile pe teren sunt politistii Catalin Pristavita si Marius Botez, acesta din urma fiind prieten apropiat cu comisarul sef Daniel Mateiu. Cei doi fac parte din Comisia de Circulatie din cadrul Primariei Iasi. Culmea este ca, cei doi politisti, Catalin Pristavita si Marius Botez, au avizat deja drumul respectiv in cadrul Comisiei de Circulatie din cadrul Primariei Iasi, insa nu au facut acelasi lucru si din partea Politiei Rutiere.

Astfel, dupa o vizita facuta pe santierul din strada Toma Cozma, politistul Marius Botez a invocat faptul ca locuitorii din zona se opun proiectului imobiliar, motiv pentru care a refuzat sa elibereze avizul respectiv. Acesta nu a invocat insa nicio lege in baza careia a refuzat sa dea avizul necesar, mai ales ca, in toata lumea aceasta, cetatenii se opun constructiei de blocuri in vecinatatea lor. In urma articolelor publicate de Cotidianul BUNå ZIUA IASI, politistul Marius Botez este controlat de catre sefii IPJ Iasi.

„Referitor la aspectele semnalate, va aducem la cunostinta ca acestea fac obiectul unor verificari dispuse de catre conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, aflate, în prezent, în desfasurare. La nivelul Corpului de Control al Ministrului nu au fost efectuate verificari cu privire la activitatea ofiterului la care faceti referire, întrucât acesta nu este în competenta de numire a ministrului afacerilor interne, ci a inspectorului sef al I.P.J. Iasi”, a precizat intr-un comunicat Gabriel Mitroiu, comisar-sef de politie responsabil de informarea publica.loading...

Comentarii
  • Minciuni, manipulare, incercare de intimidare, inducerea in eroare a iesenilor, infratirea presei cu mafia imobiliara. Asta trebuie sa inteleaga cititorii din acest articol. Cei cu putina minte, desigur. Ca pentru prostime oricum nu era nevoie sa va mai osteniti cu scrisul articolului.

  • Mai tiganoiule cu burta plina cu 200 de kile de rht ,sef al ziarului bunazoaieledeiasi mai lasa vrajeala. Acesti asa zisi dezvoltatori imobiliari sunt niste sageti bagate la inaintare cu banii securistilor! Vreti toate terenurile din copou? Mai usor ragaliilor! Bravo si felicitari politistilor incoruptibili care aplica legea!

Adauga un comentariu