Actualitate

Unde iti poti duce copilul in vacanta de vara

Publicat: 04 iun. 2014

Gradinitele cu program prelungit din municipiul Pascani vor fi deschise si pe perioada verii, pentru a veni in sprijinul parintilor. Micutii vor avea program de dimineata si pana dupa-amiaza. De asemenea, in aproape toate scolile se organizeaza tabere de vara pentru elevi.

Institutiile de invatamant prescolar cu program prelungit din Pascani vin cu solutii pentru parinti pe perioada verii. Daca nu iti poti duce copilul la bunici sau programul de munca nu iti ofera timpul necesar pentru a avea grija de el, il poti duce la o gradinita. Pana in prezent, in municipiu sunt patru institutii de stat care ofera aceasta posibilitate.

Costurile sunt de 8 lei pe zi, iar programul este de la ora 08:00 si pana la 16:00. Princhindeii vor primi doua mese pe zi si vor participa la diferite jocuri si activitati de recreere.
De asemenea si centrul educational recreativ “Academia celor mici” va fi deschis in lunile de vara. Micutii pot picta, dansa, juca sah, teatru si multe altele.
Si pentru elevii de la scoala generala si liceu sunt oportunitati de a pleca in tabere. De exemplu, la Colegiul Mihail Sadoveanu din Pascani se vor organiza foarte multe excursii: “Descopera tara de basm a Maramuresului” este una dintre ele. Timp de sapte zile, adolescentii pot vedea mai multe obiective turistice din zona respectiva, pot face drumetii montane sau pot urca gratuit cu telescaunul. Totul costa 870 de lei iar inscrierile se pot face pana la 15 iunie.

Una dintre cele mai apropiate tabere de vara de municipiu este in localitatea Muncelul de Sus, care se afla in topul celor mai bune din tara. De pe data de 22 iunie, incep activitatile cu diferite tematici. Pentru sase zile, costul unei vacante ajunge la suma de 420 lei, scrie ziarulorizont.info.

Tot acolo se desfasoara si Tabara Nationala de Jurnalism, in perioada 07-13 iulie sau concursul national de proiecte de mediu, ce va avea loc in intervalul 15 iulie – 20 iulie.loading...

Adauga un comentariu