Sanatate

Unde se află inima: Puțină lume știe unde se află într-adevăr organul vital

Publicat: 05 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Unde se află inima Puțină lume știe unde se află într-adevăr organul vital
Inima nu este pe partea stângă, ci se regăsește în centrul pieptului, având o înclinație ușoară înspre stânga

Există o eroare larg răspândită despre poziționarea inimii. Dacă întrebați unde se află inima, foarte mulți oameni vor răspunde că aceasta este în stânga cutiei toracice. Inducerea în eroare este susținută și de gestul ceremonial de a duce mână dreaptă la partea stângă a pieptului, în timp ce se cântă imnul național. Totuși, nu este chiar așa. Inima nu este pe partea stângă, ci se regăsește în centrul pieptului, având o înclinație ușoară înspre stânga.

grafica pozitie inima
Inima este organul care pompează sânge cu oxigen înspre întregul corp

Unde se află inima: Anatomia inimii și cum funcționează ea

Inima este organul care pompează sânge cu oxigen înspre întregul corp. Este de mărimea unui pumn strâns și are o greutate aproximativă de 300 de grame. Există o membrană numită pericard care o îmbracă și o protejează și patru camere care îi formează structura și prin care circulă sângele oxigenat.

Camerele de sus se numesc atrii, iar cele de jos ventricule. Atriul drept primește sângele de la vasele de sânge și îl pompează înspre ventriculul drept. Ventriculul drept primește sângele de la atriul drept și îl trimite mai departe plămânilor, încărcați cu oxigen. Atriul stâng primește sângele oxigenat din plămâni și îl trimite în ventriculul stâng. Ventriculul stâng, cel mai puternic segment al inimii, pompează sângele îmbogățit cu oxigen în restul corpului. Contracțiile ventriculului stâng sunt cele care creează presiunea sângelui.

mainile a doua persoane care tin o inima
Protejați-vă inima printr-o alimentație sănătoasă și un program optim de somn

În ce parte e inima: Localizarea exactă a inimii la om

Inima este localizată între plămâni, în mijlocul pieptului. Față de stern, care o protejează, are o poziție ușor înspre stânga. Are formă de pară, cu vârful orientat spre stânga, sprijinindu-se de diafragmă.

Adesea oamenii își duc mâna la piept în timpul unui atac de panică, a unui moment de intensitate foarte mare sau când sunt supuși stresului. Acest lucru se întâmplă pentru că inima începe să pompeze mai mult sânge decât este necesar, provocând un disconfort sau chiar o durere în zona pieptului. Acest gest este unul instinctiv, în momente de panică sau stres nu stăm să ne gândim unde se află inima. Pentru a vă liniști, tendința este să apăsați cu mâna pe mijlocul sternului și nu în stânga acestuia.

persoana care isi tine mana la piept
Pentru a vă liniști, tendința este să apăsați cu mâna pe mijlocul sternului și nu în stânga acestuia

Excepții și curiozități

Există o anomalie congenitală care constă în poziționarea inimii pe partea dreaptă. Malformația apare în urma unei inversiuni în așezarea organelor interne. Aceasta este cunoscută sub numele de „situs inversus“, însă acest lucru nu este atât de grav încât să-l denumim o boală. Durata de funcționare a inimii este aceeași ca la inimile poziționate normal și riscurile de îmbolnăvire sunt în același procent ca la alte persoane de aceeași vârstă și același sex.

O altă „ciudățenie“ care mai poate fi întâlnită este prezența a două inimi diferite. Totuși, studiile nu definesc acest lucru ca pe o boală. Dimpotrivă, sunt cercetători care afirmă că acest lucru este un semn al evoluției umane și un fenomen care o să devină din ce în ce mai frecvent. Persoanele cu două inimi s-au dovedit a fi mai protejate de anumite boli grave ale sistemului cardiovascular.

Încercați să mențineți o greutate optimă și să aveți o dietă echilibrată și bogată în fructe și legume. De asemenea, activitatea fizică regulată este recomandată pentru sistemul cardiovascular. Eliminați fumatul și consumul excesiv de alcool și odihniți-vă suficient.

radiografie persoana cu doua inimi
Persoanele cu două inimi s-au dovedit a fi mai protejate de anumite boli grave ale sistemului cardiovascular
Adauga un comentariu