Securitate

Unde se ascund cei mai periculosi hackeri ai planetei. Romania, in top 10

Publicat: 07 oct. 2014

Rezultatele unui raport intocmit SUA dezvaluie cele mai periculoase centre ale lumii in privinta atacurilor cibernetice. 43% din totalul hackerilor si virusilor mondiali provin din China, iar Romania se afla pe locul 9 in topul global, cu 1,2%.

Pe locul doi in clasament se afla Indonezia cu 15%, iar pe pozitia a treia Statele Unite cu 13%, potrivit Daily Mail.

Cercetarea a fost realizata de Akamai Technologies, care a folosit intre 100 si 200 de computere, ca „agenti” care sa monitorizeze traficul de pe Internet.

Rezultatele studiului au fost publicate in raportul trimestrial al Akamai, intitulat „Starea Internetului”. In top, dupa China, Indonezia si SUA, se situeaza Taiwan cu 3,7%, India cu 2,1%, Rusia cu 2%, Brazilia cu 1,7%, Coreea de Sud cu 1,4%, Romania si Turcia cu 1,2%, iar restul tarilor 16%.

Cele mai multe atacuri s-au indreptat spre portul 80, care este un port important al serverelor web.

Rezultatele nu ar trebui sa fie interpretate considerand Internetul ca un tot, ci mai degraba sunt doar niste constatari reprezentative„, a spus reprezentantul firmei din Statele Unite.

Atunci cand a fost intrebat daca se asteapta ca rezultatele sa fie similare si in cazul fiecarei conexiuni de Internet, Bellon a afirmat ca este greu de spus daca situatia ar fi la fel. „Alte studii referitoare la atacurile cibernetice au plasat China pe primul loc in top, altii au gasit alte tari„, a declarat expertul.

Cu toate acestea, utilizatorii de Internet isi pot pastra in siguranta sistemele prin mentinerea software-urilor si solutiilor antivirus actualizate la zi.loading...

Adauga un comentariu