Secretele istoriei

Unde se puteau duce atlantii in timpul liber ?

Publicat: 03 ian. 2014
Platon enumera posibilitatile de a petrece timpul liber de care se bucurau locuitorii Atlantidei: bai, gradini minunate cu arbori de o „inaltime si o fru musete divina”, gimnazii , hipodromuri…
„Doua izvoare, unul cu apa calda, celalalt cu apa rece, cu un debit remarcabil, erau ideale pentru nevoile locuitorilor prin proprietatile lor deosebite si placerea pe care le-o ofereau, in jurul izvoarelor se aliniau cladiri special amenajate pentru bai, inconjurate de copaci multi, creand un cadru natural atragator. 
Atlantii construisera si bazine, unele acoperite, destinate bailor calde pe timp de iarna. Regilor le erau rezervate bazine separate de ale persoanelor particulare; femeile le aveau pe ale lor. 
Fiecare bazin era construit in functie de destinatia sa. Apa care se scurgea din bazine era transportata in Crangul Sacru al lui Poseidon, unde cresteau toate varietatile de arbori, de o marime si o frumusete neasemuita, datorita calitatii solului. 
Apoi, intre altele, in mijlocul insulei celei mai mari, se amenajase o incinta — lata de o stadie — pentru desfasurarea concursurilor hipice; in jurul hipodromului erau cazarmile care adaposteau cea mai mare parte a corpului de garda. Cei demni de toata increderea erau incartiruiti in incinta cea mai mica, cea mai apropiata de acropola, iar cei care se remarcau prin devotamentul lor, aveau dreptul sa locuiasca in acropola, in vecinatatea regilor. »


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit