Eveniment-Social

Unde si cand se va face inscrierea la clasa pregatitoare

Publicat: 13 feb. 2013
1

Dupa ce reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale (MEN) au anuntat ca, în functie de optiunea parintilor, micutii vor putea merge în clasa pregatitoare fie la scoala, fie la gradinita, acestia au stabilit ca inscrierea se face obligatoriu la scoala. Acest proces se va derula pe parcursul lunii aprilie. Pe de alta parte, la nivelul anului trecut, in judetul Iasi au fost inscrisi: peste cinci mii la clasa pregatitoare si in jur de sapte mii la clasa I. Legea Educatiei Nationale (LEN) stipuleaza faptul ca: „parintii ai caror copii, împlinesc sase ani pâna la data de 31 august 2013 inclusiv, au obligatia sa îi înscrie pe cei mici în învatamântul primar”. Inscrierile pentru clasa pregatitoare, conform actualului calendar al Ministerului Educatiei Nationale (MEN), ar trebui facute pana pe 31 martie 2013, intr-o singura etapa si nu in patru, ca anul trecut. Consiliile de Administratie (CA) ale scolilor vor stabili care vor fi criteriile de primire a copiilor, din alte zone decat cele din circumscriptia unitatii. De asemenea, organizarea clasei pregatitoare va fi mai flexibila din punct de vedere al locului de desfasurare a activitatii. Altfel, directorul unitatii de invatamant va prezenta parintelui oferta pentru aceasta clasa în functie de spatiile disponibile, respectiv în scoala sau în gradinita, in timp ce micutii vor putea fi pregatiti doar de catre personal calificat pentru învatamântul primar.

Comentarii
  • Mergeti de curiozitate la secretariatul unei scoli si intrebati de clasa 0 (zero) ! Va spun eu, gagicile nu stiu nimic, n-au auzit nimic si zic ele, asteapta ,, metodologia”! Dar noi avem deja metodologia … oare trebuie sa o afisez aici!? Bine doar prima dispozitie din metodologia parintilor:
    – metoda comunista ,,Ceasca” PCR (pile,cunostinte si relatii);

  • Corect aveti dreptate 100% clasele sunt formate deja,cei cu pile si cei care nu sunt din circumscriptie care au dat spaga au rezolvat problema,bine nu oficial dar sunt notati in agenda de anul trecut .Daca nu credeti intrebati CUMATRELE sau pe MIHAELA ca ele stiu sigur.

Adauga un comentariu