Local

Unde va puteti petrece sarbatorile in mod traditional in afara Iasului

Publicat: 21 dec. 2012
1

@ Ofertele turistice pentru Craciun si Revelion au atras numerosi ieseni @ Agentiile de turism arunca pe piata cu oferte de petrecere a sarbatorilor la munte, in locatii de patru stele, all-inclusive @ Astfel, pentru patru zile petrecute la munte, o persoana poate plati chiar si 1.300 lei

Tot mai multi ieseni prefera sa plece departe de municipiu pentru a-si petrece sarbatorile de iarna. Majoritatea celor care aleg sa-si petreaca sarbatorile de iarna departe de casa, se orienteaza catre ofertele din zonele de munte care ofera si participarea la unele traditii specifice acestei perioade. Cei mai multi vor sa participe la taiatul porcului, sa ia parte la serbari campenesti cu Mos Craciun si colinde dar si sa se relaxeze apoi la spa. Agentiile de turism s-au pliat pe cererile turistilor ieseni si au pus la bataie oferte cu diferite bonusuri. „Avem oferte de Craciun in Bucovina de 4 nopti la pretul de 1.300 lei de persoana. Acestea includ taiatul porcului, impodobirea bradului, colinde dar si relaxare la pensiune de 4 stele. Tot in Bucovina, intr-o oferta de 1.490 lei de persoana, sunt incluse plimbari cu sania, karaoke, serbari campenesti cu berbecut, balmos si vin fiert„, a declarat Ioana Pricope, director general al Sigma Royal.

Nici cei care petrec sarbatorile pe rit vechi nu au fost uitati de agentiile de turism. O pensiune situata aproape de Bicaz, pe malul lacului Izvorul Muntelui, ofera pachete care cuprind toata perioada sarbatorilor. Este vorba despre 10 zile, cu masa festiva de Craciun si de Revelion, insa pentru perioada 06 – 15 ianuarie 2013. Organizatorii mentioneaza ca in prima zi a anului 2013, dupa o noapte de neuitat, se va servi un bors din coada de vita.

Ofertele de Revelion, epuizate

In timp ce majoritatea iesenilor prefera sa petreaca sarbatorile de Craciun in sanul familiei, pentru Revelion au fost ocupate multe dintre locurile puse la dispozitie. „Mai sunt putine locuri pentru Craciun, cele de Revelion s-au epuizat. S-a dat cam tot ce inseamna munte. Multi ieseni au preferat sa aleaga ofertele care au incluse plimbari cu sania, taiatul si pomana porcului”, a declarat Bebe Romantov, directorul agentiei de turism Net. 

Daca pentru Craciun iesenii au ales oferte in care sunt incluse in pret si diferite activitati in aer liber, pentru trecerea dintre ani, acestia au optat pentru locatiile linistite, in care se pot relaxa. „Pentru Revelion turistii aleg locatiile de patru stele, cu piscina. Ofertele includ petrecerea festiva si o petrecere de carnaval. In functie de hotel, in pret por fi incluse servicii de spa sau masaje. Spre exemplu, in Maramures sunt incluse in pret diferite programe folclorice, o cina maramuresana, acces la sauna, biliard, urcari cu telescaunul gratuite”, a mai declarat Ioana Pricope.

Adauga un comentariu