Economic Local

Ungaria – Castigatoarea unei investitii de UN MILIARD de euro

Publicat: 01 mai 2012
1

Ungaria si China au incheiat sapte acorduri de cooperare economica, intre care utilizarea unei linii de credit de 1 miliard de euro de la banca chineza de dezvoltare, pentru proiecte de investitii ale statului ungar, transmite AFP, citata de Mediafax.

Acordurile au avut loc dupa o intalnire a premierului Viktor Orban cu vicepremierul chinez Li Keqiang, aflat in vizita la Budapesta, a anuntat marti guvernul ungar.

„Intre acordurile convenite se numara o linie de credit de 1 miliard de euro de la banca chineza de dezvoltare, un viitor centru de logistica al companiei Huawei in Ungaria, precum si constructia unei linii de tren de mare viteza intre Budapesta si aeroportul international Ferenc Liszt”, potrivit site-ului Guvernului.

Linia de credit de 1 miliard de euro, destinata unor proiecte de dezvoltare in Ungaria, fusese anuntata in urma cu un an, fara ca ulterior sa mai aiba loc actiuni concrete.

Compania chineza de telecomunicatii Huawei va investi circa 10 milioane de euro pentru un nou centru regional in Ungaria.

Acordul referitor la trenul de mare viteza a fost semnat de reprezentantii companiei feroviare ungare MAV si omologii lor chinezi. Li a sosit luni in Ungaria pentru o vizita de doua zile, urmand sa plece la Bruxelles.

Sursa: realitatea.net

Adauga un comentariu