Info Turism

Ungaria impune noi restricții. De teama noului val al coronavirusului, Guvernul de la Budapesta a luat măsuri dure

Publicat: 05 mart. 2021
politisti unguri care opresc masinile
Ungaria impune noi restricții începând de luni, 8 martie

De teama noului val al coronavirusului, Guvernul de la Budapesta a luat măsuri dure. Astfel, Ungaria impune noi restricții începând de luni, 8 martie. Începând cu acesta zi, școlile primare, grădinițele și creșele se închid, iar cursurile vor fi exclusiv online. De reținut este faptul că celelalte restricții impuse anul trecut în perioada de pandemie rămân încă în vigoare. Printre cele mai importamte sunt păstrarea unei distanțe de 1,5 metri între persoane în spațiile publice precum și purtarea măștii de protecție obligatoriu în aer liber.

Ungaria impune noi restricții

Ungaria se teme de valul al treilea al pandemiei, așa că impune noi restricții. Noile măsuri vor fi luate începând de luni, 8 martie.

Începând de luni, 8 martie, școlile primare, grădinițele și creșele se închid, iar cursurile vor fi exclusiv online. Acestea vor fi închise până pe 7 aprilie. De asemenea, majoritatea magazinelor, cu excepția celor alimentare, farmaciilor și benzinăriilor, dar și multe afaceri își vor suspenda activitatea până pe 22 martie.

De altfel, rămân în vigoare și măsurile impuse anul trecut: carantina pe timp de noapte, închiderea hotelurilor și restaurantelor și învățarea online pentru școlile gimaziale, licee și universități. Sălile de fitness vor fi de asemenea închise timp de două săptămâni, antrenamentele şi întâlnirile sportivilor legitimaţi fiind permise exclusiv cu porţile închise.

Parcurile şi spațiile de agrement vor rămâne deschise, fiind permise şi activităţile sportive în aer liber în cazul în care distanţa de 1,5 poate fi menţinută între participanți. Purtatul măștii vă fi obligatoriu și în aer liber.

Italia a prelungit lockdown-ul până după Paște

Italia a prelungit restricţiile naţionale cu încă o lună, din cauza răspândirii noilor tulpini de coronavirus. Pe cinci martie actualul lockdown trebuia să ia sfârșit, dar guvernul italian a decis să-l prelungească până pe șase aprilie.

Noul guvern italian, condus de Mario Draghi a luat această decizie în ciuda presiunilor tot mai mari care se fac asupra autorităților pentru redeschiderea restaurantelor, a cinematografelor și a sălilor de fitness.

„Busola, pentru mine, este întotdeauna principiul protecției și protejării drepturilor fundamentale la sănătate, așa cum este scris în Constituția noastră, în articolul 32.

În lupta împotriva acestui virus, care ne-a lovit atât de tare, nu trebuie să ezităm: limitarea răspândirii virusului până când, cu ajutorul campaniei de vaccinare, oprim definitiv COVID-ul și toate variantele sale, este condiția indispensabilă pentru că țara să revină la un mod stabil și durabil”, a declarat ministrul Sănătății, Roberto Speranza, potrivit adnkronos.com.

Așadar, în urma deciziei luate de guvernul italian, în perioada în care are loc Paștele Catolic, pe 4 aprilie, restricțiile naționale vor fi în vigoare.

De asemenea, oficialii italieni au vorbit și despre noua mutație britanică a coronavirusului. Astfel, Ministerul Italian avertizează că mutația britanică a coronavirusului ar putea acapara toată Europa în lunile următoare, după ce un procent de 17,8% din noile cauzuri de COVID19 din Italia sunt infectări cu noua variantă a virusului ucigaș, apărută în Marea Britanie. Ministerul Italiei a realizat alături cu alte organisme italiene o cercetare în cadrul căreia personalul medical a selectat mostre de cazuri pozitive și a secvențiat genomul virusului, astfel, au fost analizate 852 de monstre în 82 laboratoare, din 16 regiuni și provincii autonome ale Italiei.

Adauga un comentariu