International

UNGARIA vrea GARD la granita cu ROMANIA. Europa trebuie protejata in aceasta situatie de RAZBOI

Publicat: 26 nov. 2015
1

Gardul ridicat de Ungaria la granita sa de sud s-a dovedit a fi eficient, iar daca Germania, Austria, Slovenia si Croatia isi inchid frontierele va exista pericolul ca migrantii sa se indrepte spre granita romano-ungara si, in acel caz, guvernul ungar este gata sa ridice si acolo un gard, a declarat joi Janos Lazar, seful de cabinet al premierului ungar, potrivit MTI.

In conferinta sa de presa saptamanala, Lazar a afirmat ca, dupa ridicarea gardului de la frontierele Ungariei cu Serbia si Croatia, mai putin de 20 de persoane au incercat sa intre pe teritoriul ungar in fiecare zi.

Citeste si Polonia vrea anularea Actului fondator NATO-Rusia

Guvernul de la Budapesta considera ca migratia ilegala si terorismul sunt chestiuni inseparabile si, la summitul UE-Turcia ce va avea loc duminica la Bruxelles, Ungaria isi va exprima disponibilitatea de a coopera intens pentru protejarea Europei ‘in aceasta situatie de razboi’, a spus Lazar, referindu-se implicit la contextul creat dupa atentatele teroriste de la Paris, din 13 noiembrie.

‘Exista semnale de avertizare ca migrantii ilegali nu pot fi integrati in statele membre ale UE. Ungaria nu vrea imigranti si in schimb va remedia problemele legate de piata fortei de munca cu ungurii de peste hotare. Ungaria a facut eforturi pentru integrarea populatiei rome timp de 600 de ani. Cum am putea integra pe cineva care nu este dintre noi?’, a adaugat oficialul ungar.

Citeste si Sase indivizi care aveau arme automate si explozibil, ARESTATI in Ungaria

El a reafirmat opozitia Budapestei fata sistemul de redistribuire a migrantilor pe baza unor cote obligatorii, propunere prezentata de Comisia Europeana si sustinuta initial mai ales de Germania.

‘Ungaria propune consolidarea frontierelor externe, intarirea securitatii, reorganizarea sistemului Schengen si a regulamentelor Dublin, consolidarea competentelor la nivel national si o relatie ‘corecta’ cu Rusia, care ar putea ajuta in aceasta situatie’, a accentuat reprezentantul executivului de la Budapesta.

La summitul UE-Turcia de la Bruxelles, Ungaria va fi reprezentata de premierul Viktor Orban.

Adauga un comentariu