Curiozitati

Ungurii dinamiteaza toata Europa. Ce au de gand sa faca

Publicat: 07 oct. 2019
9

Ungurii sunt gata sa dea foc Europei. Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana fara un acord ar crea un adevarat cutremur in Europa, iar acest lucru ar fi posibil daca Ungaria face jocurile lui Boris Johnson, care vrea sa scoata Marea Britanie din UE la 31 octombrie.

Discutii dificile asupra Brexitului urmeaza sa fie reluate luni intre oficialii britanici si autoritatile de la Bruxelles care au apreciat drept nesatisfacatoare oferta premierului Boris Johnson de evitare a unei iesiri neordonate din Uniune pe 31 octombrie, situatie ce l-a determinat sambata pe seful executivului britanic sa aiba convorbiri telefonice cu mai multi lideri europeni, relateaza AFP.

Liderii europeni vor trebui sa decida in cadrul urmatorului summit de la Bruxelles (17- 18 octombrie) daca sunt intrunite conditiile pentru acceptarea unei noi amanari a datei la care Marea Britanie va parasi UE, fata de cea prevazuta (31 octombrie).

Boris Johnson a promis concretizarea Brexitului, indiferent de situatie, la sfarsitul lunii octombrie, in pofida unei legi recent adoptate de parlamentarii britanici prin care este constrans sa solicite o amanare in absenta convenirii unui acord, cu scopul de a se evita o iesire fara acord, care ar avea consecinte economice si sociale potential dezastruoase.

Ziarul Daily Telegraph a mentionat din nou, sambata, posibilitatea ca Ungaria sa vina in sprijinul premierului Boris Johnson in cazul in care acesta din urma ar fi fortat sa solicite amanarea Brexitului, perspectiva pe care politicianul britanic nu o doreste cu niciun chip.

O noua amanare trebuie sa fie aprobata in unanimitate de statele membre, iar un singur dezacord ar fi suficient pentru blocarea acestei cereri.

Adauga un comentariu